Uhrík v europarlamente opäť buchol po stole. Imigranti utekajú do EÚ nie za lepším, ale najmä za peniazmi.
07 | 10 | 2021 I Jozef Uhlarik

Otázka migrácie utekajúcich ľudí z tretích krajín do Európskej únie je stále živá. Ich toky do únie sa síce podarilo zminimalizovať, nie však zastaviť. A únia dáva na imigrantov stále väčšie a väčšie peniaze, akoby to ani neboli naše – spoločné.


Imigranti utekajú do EÚ nie za lepším, ale najmä za peniazmi, ktoré dostávajú bezpracne v mnohých štátoch, ktoré ich pred šiestimi rokmi začínali prijímať s otvorenou náručou. A teraz sa to už nedarí zastaviť. Náš europoslanec Milan Uhrík vo videu a krátkom statuse zverejnil to, čo v európskom parlamente povedal svojím kolegom o vynakladaní stále väčších a väčších spoločných peňazí na imigrantov.
Nie je najmenší dôvod financovať milióny imigrantov číhajúcich za hranicami

„EÚ chce opäť posielať miliardy eur imigrantom v Turecku. Vravíme rázne NIE! Od roku 2016 poslala Európa imigrantom do Turecka už 6 miliárd eur. Slovenské vlády (Ficova aj Matovičova) im poslali 15 miliónov eur. Nič sa však nevyriešilo,“ konštatuje v úvode vide šéf hnutia Republika, podľa ktorého sa musia milióny imigrantov v Turecku začať vracať naspäť do pôvodných krajín.



„Vojna v Sýrii skončila, Islamistický štát bol porazený. Nie je najmenší dôvod, aby sme financovali ešte aj milióny imigrantov číhajúcich za hranicami. A už vôbec nie je dôvod, aby sme sa nimi nechali vydierať!“ konštatuje Milan Uhrík a na samý záver statusu dodáva: „Preto návrh EÚ premeniť mimoriadnu „pomoc“ imigrantom v Turecku na štandardnú (a trvalú) rozpočtovú položku rezolútne odmietame. Nielen slovami, ale aj hlasovaním v Bruseli.“

Uhrík: Šialené! Keď imigrantovi z pašeráckej lode zamietnu azyl, tak mu zaplatíme „dôstojnú cestu“ naspäť
Europoslanci v Bruseli často rozhodujú tak, ako si to želajú veľké a bohaté štáty EÚ. Slovensko k nim nepatrí. Tak sa nie raz musí prispôsobiť. V otázke prijímania migrantov to však odmieta. Zaujímavý status o migrantoch napísal europoslanec Milan... Čítať ďalej
16 | 06 | 2021 | Jozef Uhlarik