Škandál: Šéf Tiposu Kaňka z OĽaNO dostal vlani za pár mesiacov vo funkcii odmenu 100-tisíc eur! (VIDEO)
07 | 10 | 2021 I Jozef Uhlarik

Chceli byť čistejší ako čistí, no nepodarilo sa. Nová vláda, ktorá nastúpila po minuloročných voľbách sľubovala, že oni budú iní ako tí pred nimi. Zdá sa, že im to nie celkom vyšlo, lebo zatiaľ ich sprevádzajú samé škandály. Na jeden z nich upozorňuje podpredseda Smeru-SD Erik Kaliňák.


Chceli byť iní, no sú takmer rovnakí ako tí pred nimi. Ako inak nazvať to, čo objavili smeráci v štátnej spoločnosti Tipos. Podpredseda strany Erik Kaliňák vo videu vysvetľuje, že pátrajú po obrovskej odmene 100-tisíc eur ako odmene pre šéfa Tiposu Mareka Kaňku z OĽaNO, ku ktorej sa akosi nevedia oficiálnou cestou dostať. Pri tom ale vraj odhalili niečo úplne iné.
Zamestnancom vraj zakázali hovoriť o riaditeľovej odmene na verejnosti

V akciovej spoločnosti Tipos je stopercentným vlastníkom štát, prostredníctvom ministerstva financií, ktoré v súčasnosti spravuje a vedie Igor Matovič a jeho OĽaNO. „Šéfom Tiposu sa po voľbách stal Marek Kaňka, dvorný marketér OĽaNO, ktorý im už 10 rokov pomáha s mediálnymi kampaňami. Okrem toho sa preslávil aj kúpou filtrov na čistenie vody od fínskeho bezdomovca, ktoré vzápätí predal stratenému Grékovi,“ hovorí v úvode videa mladý podpredseda Smer-SD Erik Kaliňák, podľa ktorého si na také podvody zo strany OĽaNO už zvykli.

Kauza Tipos: Štát prišiel o viac ako šesťsto tisíc eur, škodu ale zatiaľ nikto nezaplatil!
Vymáhanie státisícovej škody, ktorú by mal zaplatiť dodávateľ, však môže byť problémové, do hry totiž môže vstúpiť hrozba kolapsu štátneho kasína. Čítať ďalej
22 | 10 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.


Podľa synovca exministra vnútra je verejným tajomstvom, čo majú vraj potvrdené z viacerých zdrojov, že Marek Kaňka bol štedro odmenený z peňazí daňových poplatníkov nádhernou sumou 100-tisíc eur. „Tipos a generálna tajomníčka ministerstva robia všetko pre to, aby sa ani podľa info zákona nedalo dostať k odpovedi. Zamestnancom doslova hovoria, že za žiadnu cenu s tým nemôžeme ísť vonku,“ zacitoval Erik Kaliňák z listu od zamestnanca ministerstva financií.

„A tak sa aj stalo. Už 10 mesiacov sú nám všetky žiadosti ohľadom potvrdenia Kaňkovej 100-tisícovej odmeny či už z Tiposu, alebo Ministerstva financií zamietané s odôvodnením na úrovni „Lebo Fico“. Pamätáte si na tú deklarovanú otvorenosť a transparentnosť? Škoda, že to zostalo len pri sľuboch,“ konštatuje Kaliňák mladší.

KAUZA: „Škandalózne“ odhalenia daniarov vo firme nového šéfa Tiposu
Vo firme nového šéfa Tiposu daniari odhalili zaujímavé veci. Po ich kontrole musel zaplatiť desiatky tisíc eur, o ktoré sa teraz súdi. Čítať ďalej
27 | 08 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.

Za čo vlastne dostal riaditeľ po pár mesiacoch vo funkcii takú obrovskú odmenu?

Mladý podpredseda Smeru-SD ešte vysvetľuje, že pred tým, ako sa obráti na súd, sa prišiel osobne spýtať na odmenu samotného Mareka Kaňku. „Ak nemá čo tajiť a odmena bola zaslúžená, nemal by byť problém sa k nej priznať,“ vraví Kaliňák. Na videu je potom vidieť, ako sa Erik Kaliňák usiluje cez asistentku riaditeľa Kaňku stretnúť s ním, no dostáva odpoveď, že momentálne vo firme nie je. Vraj odišiel niekde na Úrad vlády alebo na Ministerstvo financií. Kam, to presne nevedela ani jeho asistentka. Rovnako ako to, kedy sa asi vráti, lebo to nemal ani v kalendári.

Tipos stále sužujú čudné hráčske kontá aj kauza Lemikon
Na podozrivé praktiky hráčov upozornil námestník generálneho riaditeľa národnej lotériovej spoločnosti Martin Bohoš. Zrušených bolo 140 hráčskych kont. Čítať ďalej
16 | 04 | 2020 | Slávka Cigáňová


„S asistentkou pána Kaňku som sa dohodol, že sa mi ozvú, ale prešlo 24 hodín a stále nič. Myslím, že v tomto prípade platí staré známe – Kto mlčí, ten svedčí,“ konštatuje smerák. To, čo to hovorí o charaktere ľudí z OĽaNO vraj najlepšie vystihol zamestnanec Tiposu, ktorý vraj Smeru-SD o Kaňkovej odmene napísal. „Je odporné, že v dnešnej dobe, keď ľudí prepúšťajú, znižujú im výplaty a krachujú firmy, dostane šéf Tiposu šesťcifenú odmenu na hazarde a ľudskom nešťastí. A ešte odpornejšie je, že sa to snažia silou mocou zakryť,“ citoval z listu zamestnanca Tiposu podpredseda Smeru-SD.



„A to, že som sa od jeho asistentky dozvedel, že pán Kaňka je buď na Úrade vlády, alebo na Ministerstve financií nám odhalilo, za čo asi bola tá 100-tisícová odmena v skutočnosti. Nie za výsledky v Tipose, ale za zákulisnú prácu pre OĽaNO vo vláde,“ hovorí na samý záver videa Erik Kaliňák.

Kauza Tipos: Exriaditeľovi pribudlo nové obvinenie, stíhajú aj jeho poradcu
Polícia vykonala v štátnej lotériovej spoločnosti Tipos pred rokom veľkú akciu, po ktorej skončil s putami na rukách aj šéf akciovky Ján Barczi, ktorá aktuálne čelí až trom závažným obvineniam. Informovali aktuality.sk. Čítať ďalej
25 | 11 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.