Protestný „míting“ pred Kolíkovej ministerstvom. Transparenty „Stop súdnej mape“ či „Dosť bolo ignorácie“ hovorili za všetko
07 | 10 | 2021 I Jozef Uhlarik

Ministerka spravodlivosti Mária Kolíková sa rozhodla pre reformu v súdnictve. Jej navrhovaná nová súdna mapa však vyvolal silnú búrku nevôle nielen medzi samotnými sudcami, ale aj medzi zamestnancami súdov, ktorí sa rozhodli mať priamo pred ministerstvom „míting“.


Mária Kolíková svojou plánovanou reformou súdnictva na Slovensku poriadne rozdráždila nielen väčšinu sudcov, ale zamestnancov súdov. Tých až tak, že sa pred budovu ministerstva rozhodli zorganizovať protest. Informuje o ňom v statuse aj právnik Marek Géci.
Tu je prvá odpoveď na jej tvorbu a nápady ministerky Kolíkovej

Pred sídlom ministerstva spravodlivosti bolo dnes poriadne rušno. Protestovať sa tam totiž rozhodli nielen nespokojní zamestnanci súdov, ale aj bežní občania. „Nakoľko pani ministerka sa rozhodla, že rozhádže jednotlivé súdy po Slovensku tak ako si myslí, že bude vhodné, správne a účelné. Tu je prvá odpoveď na jej tvorbu a nápady...,“ napísal v krátkom statuse právnik Marek Géci.Pred budovou ministerstva sa zišli desiatky nespokojných zamestnancov, ale aj obyčajných ľudí, ktorí prišli s transparentmi „Stop súdnej mape“ či „Dosť bolo ignorácie“.

Sudca Tóth: Súdna mapa je pokusom Matovičovej vlády obsadiť justíciu svojimi ľuďmi
14 | 01 | 2021 | Aneta Leitmanová


Pred budovou sa zhromaždili v čase rozporového konania k zásadným pripomienkam k novej súdnej mape, ktoré boli vznesené odborármi. „Ministerstvo spravodlivosti pri príprave súdnej mapy nezohľadnilo sociálne aspekty a požiadavky zamestnancov justície, ktorých pracovného a súkromného života sa nové usporiadanie súdov citeľne dotkne,“ uviedli v stanovisku členovia Základnej organizácie Odborového zväzu zamestnancov justície pri Krajskom súde v Bratislave, ktoré za nich poskytol hovorca bratislavského krajského súdu Pavol Adamčiak.

Členovia Základnej organizácie Odborového zväzu zamestnancov justície pri Krajskom súde v Bratislave požadujú zachovanie súčasného stavu, odmietajú rušenie súdov. „Zvýšené náklady spojené s vami navrhovanou reformou justície budú znamenať zhoršenie životnej úrovne rodín zamestnancov, čo bude mať za následok ich odchod zo súdov,“ trvajú na svojom odborári. Prirodzene, diskusia pod statusom sa prikláňa na stranu nespokojných zamestnancov.

&id=108468481076597

Jakživ sme väčších hlupákov na ministerstvách nemali,“ skonštatovala stroho Adriana Jenčová. „Oni vedia prečo to robia vládne nám banda bláznov zlodejov a mafiánov,“ pridáva sa Zdenka Bezdedová. „Tato vláda neurobila nič dobré ani v jednej oblasti,“ netají Zolo Sýkora. „Pre tých čo tu „zostanú“ bude stačiť jeden obchod, jeden súd a aj jeden zamestnávateľ. Choré, ale podľa krokov vlády zrejmeeee,“ myslí si Peter Blanarovič. „Túto vládu pozatvárať na doživotie,“ píše natvrdo Viera Oroszová.

Kolíková odrazu chce diskutovať o súdnej mape. Drgonec jej neverí, ide jej vraj len o milióny
08 | 06 | 2021 | Peter Sulek