Doživotie! Tak znie nekompromisný verdikt súdu nad brutálnym dvojnásobným vrahom
07 | 10 | 2021 I Jozef Uhlarik

Najskôr sa priznal, teraz sa mu verdikt nepáči. Dvojnásobný vrah Martin C., ktorý po diskotéke zastrelil dvoch svojich kamarátov a tretieho vážne zranil už pozná svoj trest. Je síce neprávoplatný, no vôbec sa mu nepáči. Preto sa odvolal.


Zábavu asi troch stoviek prevažne mladých ľudí ukončila nad ránom nielen hudba, ale aj vyčíňanie šialeného strelca Martina C., ktorý zastrelil dvoch svojich kamarátov, dobrovoľných hasičov, a tretieho vážne zranil. Ako informuje portál tvnoviny.sk, brutálny vrah spoznal svoj trest. A veru doživotie sa mu vôbec nepáčilo, a tak sa voči verdiktu súdu opäť odvolal.
Desivý výsledok streľby – dvaja mŕtvi kamaráti, tretí prežil len zázrakom

Dvojnásobný vrah Martin C. si vypočul svoj trest. Doživotie sa mu ale nepáčilo, a tak sa odvolal. Zdroj: TASR


Martin C. (38) bez varovania zastrelil 22. júna 2019 po diskotéke v Horovciach v okrese Púchov, na ktorej bolo asi 300 zabávajúcich sa prevažne mladých ľudí, dvoch svojich kamarátov z Dolnej Breznice. Dobrovoľný hasič Jakub Gorelka (†20) zomrel na mieste, Martin Egly (†22) po jeho besnení a s priestrelom hlavy skonal o tri dni v nemocnici. Ďalší, Jakub G. (19), skončil v nemocnici s vážnym zranením po priestrele brucha. Všetko sa to udialo keď už mnohí z prítomných odišli domov. Martin prišiel na dvor pred hasičskú zbrojnicu a reštauráciu, kde sa diskotéka konala, vytiahol pištoľ a začal strieľať. Výsledok jeho vyčíňania je desivý. Polícia ho o pár dní zadržala a on sa ku skutku pri vyšetrovaní priznal.

Prvýkrát mu Okresný súd v Trenčíne vymeral 25 rokov, no Martinovi sa trest nepozdával, a tak sa odvolal. Odvolací Krajský súd vrátil vec naspäť, a tak sa Okresný súd vecou zaoberal opäť. Tentokrát bol ale verdikt prísnejší a nemilosrdný. Martina C. poslal za mreže  na doživotie! Martin opustil súdnu sieň bez slov, v nej sa však voči verdiktu odvolal. Ešte pred začiatkom pojednávania ale podal návrh na zmenu obhajcu. Súd mu ale nevyhovel a jeho žiadosť vyhodnotil ako neopodstatnenú. „Obžalovaný si vždy účelovo vymyslel nejakú situáciu. Či už to bola fingovaná samovražda ešte vo výkone väzby, alebo teraz tá výmena obhajcu,“ uviedol po pojednávaní prokurátor.

Skvelý počin polície. „Nepolapiteľný“ dvojnásobný vrah už sedí za mrežami
Zvykne sa vravieť, že raz na každého príde, a že zlo bude potrestané. Nie vždy je to síce pravda, ale prípady zo života ukazujú, že zväčša je to tak. Stalo sa tak aj v prípade brutálneho vraha, ktorý dlho unikal spravodlivosti. Už je za... Čítať ďalej
06 | 10 | 2021 | Jozef Uhlarik

Dvadsaťpäť rokov sa šialenému strelcovi zdalo priveľa, dostal teda doživotie

Vražedná zbraň. Zdroj: FB / Polícia SR


„S výrokom súdu sme spokojní, no syna nám to nevráti. Hádam sa už nikdy nedostane na slobodu a druhým rodičom nespôsobí to, čo spôsobil nám,“ povedal po verdikte otec jedného zo zastrelených mladých mužov. Zatiaľ neprávoplatne odsúdený Martin C. urobil ešte pred samotným začiatkom celého procesu vyhlásenie, v ktorom sa k vražde priznal. Zrejme aj to zavážilo, že napokon dostal „iba“ 25 rokov nepodmienečne. Pri verdikte „doživotie“ mu zrejme priťažili dva znalecké posudky z psychológie a psychiatrie.

 

Dvojvražda na Považí má desivé rodinné rozuzlenie
Dvaja mŕtvi dospelí a dve tínedžerky, o ktoré sa po vražde ich otca bude musieť niekto postarať. Desivé je i zistenie, že o život ich najbližších sa postaral vlastný príbuzný! Čítať ďalej
21 | 11 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.