Číňania sú v pohode, načo vymýšľať, keď sa všetko dá "pajcnúť"? (video)
07 | 10 | 2021 I Ivan Brožík

Číňania „okopírovali“ potenciálne revolučný americký dron Valkýra. Nebeská ríša predstavila "svoj" UH FH-97, ktorý je navonok takmer identický s americkým Kratosom XQ-58 Valkyrie. Stroj je určený na bezpilotný útočný sprievod letectva.


"Jednou z noviniek medzinárodnej leteckej a kozmickej výstavy Airshow China 2021 v Ču-chaji bol FH-97. Navonok je takmer na nerozoznanie od amerického experimentálneho bezpilotného lietadla XQ-58." Informuje web vpk.name.

FH-97 bol vyvinutý spoločnosťou China Aerospace Science and Technology Corporation (CASC). Rovnako ako Valkyrie dostal chvost v tvare V a prívod vzduchu má umiestnený nad trupom.


Veľká neznáma

Oficiálne informácie o FH-97 prakticky neexistujú. Podľa pozorovateľov je určený na riešenie rovnakých úloh ako všetky drony vzdušných síl. Odborníci sa domnievajú, že FH-97 bude schopný vykonávať účinné údery na nepriateľa.
Čína stavia na drony

Pripomeňme, že jednou z najzaujímavejších noviniek výstavy v Ču-chaji bol mimoriadne veľký čínsky dron UAV CH-6. Bol vybavený chvostom v tvare T a dvoma prúdovými motormi, ktoré sú nainštalované v zadnej časti.

Americké médiá nechápu zmysel ruských jadrových podvodných dronov Poseidon
Rusko pokračuje v testovaní rôznych druhov najnovších zbraní. O tom píšu zahraničné médiá už takmer rutinne. Jeden z vývojových programov pre námorníctvo Ruskej federácie však priťahuje osobitnú pozornosť. Hovoríme o vysokorýchlostnom podvodnom... Čítať ďalej
25 | 07 | 2021 | Ivan Brožík