Rebríček najbohatších Slovákov
06 | 10 | 2021 I Denis Merva

Magazín Forbes predstavil mená najbohatších Slovákov, pravidelný rebríček vedie developer a majiteľ skupiny HB Reavis Ivan Chrenko. Informuje magazín Forbes.sk


Súhrnný majetok najbohatších Slovákov presiahol dohromady 12 miliárd eur. Horné priečky rebríčku obsadila aj známa trojica podnikateľov zo spoločnosti ESET.
Obsadil prvenstvo rebríčku

Ivan Chrenko, podnikateľ a developer, pochádzajúci zo Šaľe obsadil, podľa magazínu forbes prvú priečku. Jeho majetok medziročne poklesol na 1,5 miliardy eur. Jeho imanie počas pandémie kleslo o 150 miliónov eur. Firma HB Reavis koncom minulého roku čelila oneskoreným povoleniam stavieb. Vyzerá to, že sa od začiatku roka firma uberá opäť rastúcim tempom.



Druhá priečka neprekvapila

Finančík, podnikateľ a jeden z partnerov finančnej skupiny PENTA INVESTMENTS LIMITED Jaroslav Haščák, obsadil druhú priečku rebričku. Jeho majetok je vyčíslený na rovnú miliardu eur. Koniec minulého roku a začiatok toho aktuálneho, bol pre spomínaného Haščáka poznačený obvineniam z korupcie a praním špinavých peňazí. Obvineniam sa po vyšetrovacej väzbe a kauzách zbavil.

Jaroslav Haščák. Foto TASR

Prvú päťku dopĺňa ESET

Najväčší spolumajiteľ známej spoločnosti ESET dopĺňa Miroslav Trnka, jeho majetok sa narozdiel od prvej dvojky naopak kontinuálne zväčšuje. Nakoľko uvedená spoločnosť sa zaoberá softvérovým bezpečnostným systémom, počas pandémie spoločnosť ESET neutrpela žiadne výrazne straty. Podľa magazínu Forbes, spolumajitelia firmy Peter Paško a Rudolf Hrubý vyplnili rebríček prvej päťky najbohatších slovákov.

Najvyšší súd zrušil verejné zasadnutie v kauze Plačkovej a jej manžela Reného!
Najvyšší súd Slovenskej Republiky zrušil verejné zasadnutie vo veci obvineného Reného Strausza a ďalších osôb obvinených v rámci kauzy zločineckej skupiny zaoberajúcej sa drogovou trestnou činnosťou. Pojednávanie bolo vytýčené na štvrtok 7.... Čítať ďalej
05 | 10 | 2021 | Denis Merva

V druhej päťke opäť dvojica otca a syna

Ako aj minulého roku, sa v druhej päťke umiestnila dvojica otca a syna Tkáčovcov z investičnej a finančnej skupiny J&T Finance Group. Koncom roka 2020 stratila zo zisku, no angažovala sa cez fond J&T Investments, v ktorom investuje „spolu s poprednými firmami a podnikateľmi v sektoroch realít, priemyslu a služieb.“ informoval magazín Forbes.

Patrik Tkáč
Zdroj/Instagram@patriktkac

Druhú päťku doplnili české korene

Siedme a ôsme miesto rebríčku obsadili Tomáš Chrenek a Milan Fiľo. Podnikatelia sa zdržiavajú prevažne v Česku, prvý z menovaných podniká v oblasti hutníctva, Fiľo zasa v papiernictve. Obaja zažívali v minulom roku ťažšie obdobie.

Desiatku dopĺňa Ivan Jakabovič, dlhoročný partner J&T Finance Group. Rebríček prvej desiatky uzatvára Martin Kušík, ktorý je ex-partner skupiny Penta, ktorého hlavným aktívom je sieť športových obchodov Sportisimo.

Robo Roth to v poslednom vysielaní Rádia Anténa Rock poriadne prestrelil! (VIDEO)
V poslednom vysielaní to naozaj prehnal! Robo Roth (48) bol súčasťou Rádia Anténa Rock, ktoré ukončilo vysielanie 30.septembra 2021 Čítať ďalej
03 | 10 | 2021 | Denis Merva