Naši rusofóbovia pri moci a v hlavnom prúde vám zatajujú - obrat medzi SR a Ruskom prudko rastie
06 | 10 | 2021 I Ivan Brožík

Pravdepodobne je to informácia, ktorá sa "nemá dostať" k našim občanom. Aj tak sa javí skutočnosť, že nikto z prostredia vlády či hospodárskeho výboru parlamentu a už vôbec nie z médií hlavného prúdu neinformuje o závažnom hospodárskom fakte. Obchodný obrat medzi Slovenskou republikou a Ruskou totiž federáciou prudko vzrástol.


V období od januára do júla 2021 (údaje Federálnej colnej služby Ruska) sa objem rusko-slovenského obchodu v porovnaní s rovnakým obdobím roku 2020 zvýšil až o neuveriteľných 34 percent. Informuje portál srspol.sk s odvolaním sa na zdroje na veľvyslanectve Ruskej federácie.
Trend je dobrý, saldo máme zatiaľ pasívne

Objem vzájomného obchodu  dosiahol 3,578 miliardy USD. Ruský export na Slovensko sa zároveň zvýšil o 37 percent a dosiahol 2,42 miliardy USD, pričom dovoz sa zvýšil o 28 percent na 1,15 miliardy USD.
Slovák sa nesmie dozvedieť?

Osobitný nárast ruského vývozu na Slovensko bol zaznamenaný v takých komoditných skupinách, ako sú rudy, troska a popol, farmaceutické výrobky, hračky, výrobky zo železných kovov, hliníka, plastov, medi a dreva, ako aj jadrové reaktory, kotly, zariadenia a mechanické zariadenia.

Kľúčovú pozíciu podľa portálu srspol.sk stále zaujímajú fosílne palivá a výrobky z ich destilácie.

(Medzititulky red. HD.)

Ľahšie sa manipuluje s mocou v krajinách, kde je štátnou ideológiou rusofóbia
Vyvolajme vlnu rusofóbnej hystérie a zabijeme niekoľko múch jednou ranou. Proti nepriateľovi získame spojencov. Z pozície sily a vplyvu ich ovládneme. Následne môžeme ovplyvňovať politický i ekonomický systém krajiny. Až do takej miery, že z... Čítať ďalej
29 | 05 | 2021 | Ivan Brožík