Dáme očkovacím tímom štátnu ochranku?
06 | 10 | 2021 I Eka Balašková

Na dnešnom rokovaní sa má Ústredný krízový štáb venovať aj útokom na očkovacie tímy, epidemiológov a antivax kampane. Portál eReport. o tom informovali ministri Mikulec a Lengvarský, obaja nominanti OĽaNO.


Podľa Lengvarského by k nim mal krízový štáb zaujať jasný postoj . Konkrétne návrhy však nepovedal, najskôr ich chce prerokovať s ministerstvom vnútra. 


Posilnia už existujúce opatrenia

V minulosti nejaké opatrenia už boli prijaté, no tie podľa dočasného prezidenta PZ Hamrana treba posilniť: "Máme presný zoznam miest, kde sú mobilné centrá zriadené a budeme zvyšovať hliadky v týchto oblastiach, aby sme vedeli adekvátne zasiahnuť v prípade potreby," Polícia podľa neho rieši každý prípad útokov, prostredníctvom FB stránky polícia vyvracia aj hoaxy a ak je tam nejaká trestnoprávna zodpovednosť, pokračujú v prípade OČTK. 


Pridáva sa aj ZMOS

Dodržiavanie pandemických opatrení, ale aj pomoc s očkovaním považuje za nevyhnutné aj zástupca Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Lukáš Baňacký: “Ak je niekto v službe, v ktorej sa svojím spôsobom obetuje, prečo by mal byť terčom ľudí, ktorí si takýmto zvráteným spôsobom budujú popularitu?"


Očkovacia propaganda naberá čoraz absurdnejšiu podobu (Birgit Pühringerová)
Komentár Birgit Pühringerová (Wochenblick) Čítať ďalej
06 | 10 | 2021 | Ingrid Vrabcová