Vyšetrovatelia NAKA, ktorí sú opäť na slobode, chcú ďalej vyšetrovať!
05 | 10 | 2021 I Diana Zaťková

Najradšej by pokračovali vo vyšetrovaní veľkých káuz! Vyšetrovatelia NAKA, ktorých minulý týždeň prepustili na slobodu, sa v pondelok stretli s policajným prezidentom. Podľa informácií televízie Markíza padla dohoda o ich ďalšom pôsobení v kriminálnej agentúre.



Za mreže na 15 dní

Vyšetrovatelia Národnej kriminálnej agentúry Milan Sabota, Pavol Ďurka, Štefan Mašina a Ján Čurilla, ktorí pracovali na najvážnejších prípadoch vysokopostavených policajných funkcionárov za éry Smeru, skončili pred časom vo väzbe. Rozhodol o tom sudca Okresného súdu Bratislava III Juraj Kapinaj.

Do kolúznej väzby poslal aj šéfa inšpekcie Petra Scholtza.

Štyroch vyšetrovateľov NAKA i šéfa inšpekcie obvinili, že chceli vykonštruovať trestné stíhanie voči policajtom inšpekčného tímu i za údajné manipulovanie s výpoveďami. V piatok však krajský súd pustil po 15 dňoch všetkých z väzby na slobodu.

Neskutočné: Na finančnej správe lietali astronomické úplatky. Užívali si ich najmä Slobodník a Makó
Úplatky len tak lietali. Na povrch sa dostávajú informácie, ako to u nás ešte v nedávnej minulosti fungovalo. Iste, dávanie úplatku v najrozličnejšej forme je na Slovensku bežné, ale tie v desiatkach či dokonca v stovkách tisícov eur brali iba... Čítať ďalej
05 | 10 | 2021 | Jozef Uhlarik

Neopodstatnené stíhanie

Krajský súd navyše konštatoval, že stíhanie vyšetrovateľov bolo neopodstatnené. Spochybnil tak všetky obvinenia. Prokuratúra však zatiaľ nekomentuje, či ich po rozhodnutí súdu zbaví obvinení.

Napriek tomu, že vyšetrovatelia sú stále obvinení, nie sú postavení mimo služby. Všetci avizovali, že sa chcú vrátiť k vyšetrovaniu.
Bude kompromis?

Podľa informácií TV Markíza sa počas pondelka policajný prezident stretol so všetkými štyrmi vyšetrovateľmi a údajne sa dohodli na istom kompromise, ako budú v zbore fungovať ďalej.

Ešte nie je známe, či inšpekčná služba a bratislavská krajská prokuratúra, ktorá tento prípad dozoruje, po rozhodnutí súdu o neopodstatnenosti stíhania plánuje obvinenia zrušiť. Zatiaľ zotrvávajú na ich pôvodnom stanovisku z minulého týždňa.

Ako sa budú čerpať miliardy? Treba zvýšiť úsilie, apeluje šéfka plánu obnovy
Musíme zvýšiť úsilie! Apeluje takto na vládu generálna riaditeľka sekcie plánu obnovy na úrade vlády Lívia Vašáková. Taktiež premiér Eduard Heger pripustil, že míľniky stanovené v pláne obnovy, na základe ktorých môže Slovensko žiadať o platbu od... Čítať ďalej
05 | 10 | 2021 | Diana Zaťková