Škandál: Regionálny politik podviedol manželov o tisíce eur. Rozhodnutie súdu stále ignoruje
05 | 10 | 2021 I Jozef Uhlarik

Podvodníkov, ktorí vás chcú pripraviť, alebo pripravia o peniaze, je plné Slovensko. Že ale narazíte na takého, ktorý je navyše regionálnym politikom, tak to je na šľak trafenie. Žiaľ, aj také sa stalo.


Smolu s podvodníkom mali aj Svitlana a Miroslav Romanovci z Humenného, ktorí tvrdia, že ich o tisícky eur pripravil regionálny politik zo strany Mostu–Híd Rudolf Gregorovič. Ako informuje portál 1.pluska.sk, spor sa ťahá už viac ako osem rokov, pretože polícia dlhý čas nekonala tak, ako mala.
Politik sa bráni, vraj im nič nedlhuje

Zrejme nekonala ako mala aj preto, že prvé trestné oznámenie Romanovcov z apríla 2016 humenský policajt zamietol. Podľa zúfalých manželov to bolo preto, že Gregorovič mal údajne kamarátske vzťahy s policajtmi aj s prokurátormi. Hoci prvý súd im dal za pravdu a ešte začiatkom roka 2019 vyhrali žalobu, ktorou sa domáhali svojich práv, nepomohlo to. Súd síce Gregorovičovi prikázal vrátiť peniaze, zaplatiť škodu 15-tisíc eur aj ďalšie tisíce eur ako úroky z omeškania za šesť rokov dozadu a uhradiť trovy konania, lenže právoplatný rozsudok však zostal iba na papieri. Manželia totiž peniaze doteraz nevymohli.

Podvodník sa vydával za policajta, Košičanka takmer prišla o úspory
Polícia v Košiciach začala trestné stíhanie pre prečin podvodu v prípade, keď sa doposiaľ neznámy páchateľ vydával za policajta a snažil sa telefonicky pripraviť ženu o jej úspory. Muž pred pár dňami zatelefonoval 57-ročnej žene z Košíc. „Uviedol,... Čítať ďalej
01 | 10 | 2021 | Ivan Mihale/ TASR


A to aj preto, že politik už počas súdneho procesu previedol svoju firmu zrejme na bieleho koňa, na ktorého je napísaná nemajetná firma, čiže exekútor nemá od koho vymáhať peniaze. „Osobne im nič nedlhujem,“ tvrdí regionálny politik, ktorý ale na otázku, prečo predal firmu počas neukončeného súdneho procesu odmietol odpovedať. Manželia sa napriek všetkému rozhodli o svoje peniaze bojovať. Podali sťažnosť generálnemu prokurátorovi, ktorá najskôr zabrala iba čiastočne, pretože polícia síce začala prípad vyšetrovať, najskôr ale iba ako prečin podvodu. A to s rovnakým vyšetrovateľom!

Polícia upozorňuje na podvodníkov a ich legendu o vnukovi
Napriek mnohým upozorneniam zo strany polície sa i naďalej podľa hovorcu Krajského riaditeľstva policajného zboru v Prešove Daniela Džobanika objavujú podvody na senioroch. Ako povedal, minulý týždeň informovali o prípade z Bardejova, kde sa... Čítať ďalej
07 | 09 | 2021 | Ivan Mihale/ TASR

Do omylu boli uvedení hneď od začiatku

Prípad sa rozhýbal až žiadosťou ministrovi vnútra a pokynom Policajného prezídia. „Prípad pridelili inému vyšetrovateľovi a momentálne je pred začatím trestného konania, uviedla prešovská policajná hovorkyňa Jana Ligdayová. A manželia Romanovci dostali dokonca pred pár dňami zásielku z polície, z ktorej sa dozvedeli, že polícia ich prípad konečne začala vyšetrovať, a že proti Gregorovičovi vzniesla obvinenie. „Za zločin podvodu s poukazom na závažnejší spôsob konania,“ informoval Romanovcov nový vyšetrovateľ ich prípadu.


A ako sa to celé začalo? Romanovci si chceli spríjemniť starobu a dožiť v pokoji v malom prízemnom domčeku na vidieku pri Humennom. Predával ho v obci Lackovce práve Rudolf Gregorovič. Lenže už vtedy ich uviedol do omylu, lebo im zatajil, že obec od neho žiada späť vrátenie nehnuteľnosti pre nesplnenie si podmienky zmluvy o začatí stavby do piatich rokov od kúpy nehnuteľnosti. „Preto už pár dní po podpise zmluvy chcel rýchlo kopať základy, hoci sme ešte nemali stavebné povolenie ani vybavený úver,“ vysvetľovali manželia a dodali: „Vytiahol od nás zálohu 15-tisíc eur, chcel aj ďalšie, ale tie sme mu už nedali. Nepozdávala sa nám kvalita odvedených prác.“

Muž prišiel o 3500 eur, cez telefón naletel podvodníčke
O 3500 eur prišiel počas uplynulého víkendu muž, ktorý naletel podvodníčke. V telefonáte sa tvárila, že vystupuje v mene známej počítačovej spoločnosti. Presvedčila ho, že hekeri chcú odcudziť jeho peniaze z bankového účtu a ona tieto útoky blokuje.... Čítať ďalej
12 | 07 | 2021 | tasr

Namiesto vrátenia peňazí prišla žaloba

Romanovci napokon od zmluvy odstúpili čo zdôvodnili nedostatočnými základmi domu, použitím nekvalitného betónu a vytvorením prasklín. Vrátenie svojich peňazí ale žiadali márne, pretože staviteľ a predajca pozemku v jednej osobe, teda Gregorovič, ich namiesto toho zažaloval. Exekútor Hugo Hýbala tvrdí, že jediným spoločníkom, na ktorú Gregorovič previedol svoju firmu, sa stala istá akciová spoločnosť a jej konateľom je nejaký Čech z Litoměříc. „Je podozrenie, že spoločnosť bola prepísaná na vlastníka so zámerom zbaviť pôvodného konateľa a spoločníka zodpovednosti za jej vedenie,“ skonštatoval na margo celej situácie exekútor Hugo Hýbala.


Polícia obvinila sedem Slovákov v súvislosti s podvodmi v Česku: Prišli si na 350 tisíc eur
30 | 06 | 2021 | Tibor Sipos