Problémom nie sú mutácie, ale vakcíny! Účinnosť vakcíny Pfizer klesá po 6 mesiacoch.
05 | 10 | 2021 I Diana Zaťková

Podľa údajov zverejnených v pondelok, klesla účinnosť vakcíny Pfizer/BioNTech pri prevencii infekcie koronavírusom z 88% na 47% šesť mesiacov po druhej dávke, píše Reuters.  


Prestížny lekársky časopis Lancet publikoval analýzu, ktorá ukázala, že účinnosť vakcíny pri prevencii hospitalizácie a smrti zostala vysoká najmenej na šesť mesiacov, a to aj v prípade vysoko nákazlivého variantu Delta.



Účinnosť polovičná

Údaje naznačujú, že pokles je spôsobený skôr klesajúcou účinnosťou, než nákazlivejšími variantmi, uviedli vedci. Po šiestich mesiacoch je tak účinnosť vakcíny iba polovičná.


Vedci z Pfizer a Kaiser Permanente študovali elektronické zdravotné záznamy zhruba 3,4 miliónov ľudí, ktorí boli členmi Kaiser Permanente v južnej Kalifornii v období od decembra 2020 - keď bola vakcína prvýkrát dostupná - do augusta 2021.


Covid sa o rok zmení na bežné prechladnutie, oznámil šéf Moderny
Šéf Moderny oznámil prognózy, vďaka ktorým si snáď oddýchneme. Aj od opatrení, aj od očkovacej kampane. V rozhovore, ktorý priniesol švajčiarsky denník Neue Zürcher Zeitung predpovedal: „Odteraz o rok, predpokladám," píše portál Dnes24.sk.... Čítať ďalej
05 | 10 | 2021 | Gabriela Fedičová

„Naša analýza špecifická pre varianty jasne ukazuje, že očkovacia látka (Pfizer/BioNTech) je účinná proti všetkým súčasným variantom vrátane Delty,“ povedal Luis Jodar, starší viceprezident a hlavný lekár na vakcíny spoločnosti Pfizer.


Účinnosť vakcíny proti variantu Delta bola po prvom mesiaci 93%, po štyroch mesiacoch klesla na 53%. V porovnaní s inými variantmi koronavírusu kde účinnosť klesla z 97% na 67%.



Pôsobí aj na Deltu

„Pre nás to naznačuje, že ani Delta neobchádza ochranu pri očkovaní,“ povedala vedúca štúdie Sara Tartofová z oddelenia výskumu a hodnotenia Kaiser Permanente v južnej Kalifornii.


„Očkovaní ľudia by mali byť izolovaní od spoločnosti a neočkovaní nie sú nebezpeční,“ šokuje profesor Perronne (VIDEO)
Očkovacie šialenstvo ani u nás neutícha, ba práve naopak, niektorí jedinci sa usilujú ešte viac tlačiť na Slovákov aby sa dali zaočkovať. Vo svete sú však vedci, ktorí v očkovaní proti CIVID-19 vidia problém. Čítať ďalej
05 | 10 | 2021 | Jozef Uhlarik

„Ak by tak bolo, pravdepodobne by sme po očkovaní nevideli vysokú ochranu, pretože očkovanie by v takom prípade nefungovalo.“



Treba tretie dávky

Americký úrad pre kontrolu potravín a liečiv schválil použitie posilňovacej dávky vakcíny Pfizer/BioNTech u starších dospelých a niektorých Američanov s vysokým rizikom nákazy. Vedci požadujú viac údajov o tom, či by posilňovače mali byť odporúčané pre všetkých.


https://www.hlavnydennik.sk/2021/10/04/hroza-oblubena-pekarka-helena-%e2%80%a0-55-zomrela-synovi-v-naruci-lebo-lekar-ju-kvoli-covidu-nevysetril/