Pozor: Polícia ešte stále hľadá ženu z audio nahrávky! Zdá sa, že je na stope
05 | 10 | 2021 I Jozef Uhlarik

Polícia má v ostatnom čase plné ruky práce. Nie však s kriminálnikmi na ulici, ale so šíriteľmi hoaxov. Aj na toto nám teda najnovšie slúžia muži a ženy zákona.


Slovenskú políciu teraz naplno zamestnáva žena z tajomnej audio nahrávky, ktorá sa šírila po sociálnych sieťach. Zatiaľ neznáma žena v nej tvrdí vraj naozaj vážne veci. Polícia v statuse konštatuje, že ide o nebezpečnú poplašnú správu a žiada ľudí o pomoc pri stotožnení ženy, ktorá na audio nahrávke uvádza skutočne šokujúce informácie.

Dr. Mesík: „Citujem z bitúnkovej tlače: „Nezabrali kampane, lotérie ani odmeny.
Boj o zaočkovanie čo najviac ľudí pokračuje. Zatiaľ je ale márny, hoci médiá stále masírujú ľuďom mozgy o počte nakazených - nezaočkovaných. Je jasné, že ich bude a je viac, pretože zaočkovaní, hoci sú tiež šíritelia koronavírusu, ba sami ním môžu... Čítať ďalej
05 | 10 | 2021 | Jozef Uhlarik

Polícia - Ak poznáte majiteľku tohto hlasu, napíšte nám súkromnú správu

Pre políciu zatiaľ neznáma žena na audio nahrávke hovorí: „Dnes som sa dozvedela, že od 1. októbra sú všetky testovacie tyčinky napustené Covidom. Je to informácia od dvoch ľudí, ktorí sú nezávislé od seba. A prišla k jednej mojej známej v jeden deň. A oni idú šíriť Covid akože cielene, úmyselne, prostredníctvom testovania,“ hovorí v nahrávke tajomná žena, ktorú sa polícia pokúša nájsť.

„Asi tak nejako, lebo vlastne očkovaní sa netestujú, to znamená, že ich sa to netýka. Len teda tí, ktorí sú neočkovaní, a k tomu je to ešte tak, že keď príde neočkovaný na oddelenie, tak mu schválne a zámerne nepodajú Ivermectin a dávajú mu iba kyslík. Na rozdiel od očkovaného, ktorý keď príde s Covidom, tak jemu okamžite nasadia Ivermectin. Takže to sú ale fakt informácie od tých kompetentných ľudí. Fakt. Akože to nie sú žiadne hoaxy. Myslela som si, že v robote padnem na riť. Fakt neviem čo si mám o tomto myslieť, bola som z toho zrútená, ale povedala som si, že už sa nejdem rozčuľovať,“ končí na audio nahrávke žena, po ktorej identite teraz polícia intenzívne pátra aj za pomoci verejnosti.

„Ide o mimoriadne nebezpečné falošné správy. Ženský hlas viackrát zdôrazňuje, že podľa jej zdrojov ide o fakty, z ktorých „spadla na riť“. Opakované zdôrazňovanie, že tieto hoaxy sú pravdivé, môže tejto žene značne priťažiť,“ píše v statuse polícia, ktorá prosí verejnosť o pomoc. „Ak poznáte majiteľku tohto hlasu, napíšte nám súkromnú správu. Ďakujeme,“ píše na koniec statusu polícia.

Čo polícia označí za hoax, sa často ukáže ako pravda. Komu slúži polícia SR? Čo pomáhajú ututlať?
Na Facebooku operuje stránka Hoaxy a podvody - Polícia SR, ktorú zriadil rezort vnútra. Táto stránka je známa najmä na politickej alternatívnej scéne. Často totiž doslova lovia a prenasledujú alternatívne názory na sociálnej sieti Facebook.... Čítať ďalej
31 | 07 | 2021 | Ondrej ŠTEFIK

Komentár s podobným obsahom ako je v nahrávke zverejnila Kristína

Od doby šírenia nahrávky, políciu na komentár s podobným obsahom upozornili viacerí užívatelia sociálnych sietí. Kristína v ňom, uviedla: "Mne dnes kamarátka volala, čo robí v BA nemocnici, že testy sú od 1. októbra napustené Covidom. Očkovaných budú liečiť Ivermektínom a neočkovaných, ako doteraz. Kyslíkom. Banda špinavá."
Klop, klop, tu je polícia

Polícia, ako informuje na sociálnej sieti, Kristínu navštívila. Tá na nich vyvalila oči a vyhovorila sa práve na audionahrávku! "Takže žiadna kamarátka jej nikdy nevolala. Všetko si len vypočula v jednej hoaxerskej skupine," píše polícia na Facebooku.

"Domnievala som sa, že môže ísť o reálnu informáciu. A preto som tento status zverejnila," znelo podľa polície jej parafrázované vysvetlenie.


Polícia ešte stále pátra po autorke uvedenej audionahrávky. To, či bude riešiť aj Kristínu za šírenie hoaxu zo statusu polície nie je zrejmé.