Poslanec R. Takáč: Stojím za Jurajom Kuckom!
05 | 10 | 2021 I Eka Balašková

V ostatných dňoch pohoršilo tých, ktorí všetkému rozumejú a preto sa pasujú do pozície akýchsi mravokárcov, nepokľaknutie futbalistu Juraja Kucku pred zápasom anglickej Premier League. K tejto téme sa trefne vyjadril aj poslanec zo strany Smer-SD R. Takáč.


Vo všeobecnosti by malo byť, medzi normálne zmýšľajúcimi ľuďmi, gestom jednak pokory, ale aj úcty voči tomu, pred kým človek pokľakne. V ostatných rokoch, najmä na športoviskách, získalo politickú pachuť pekne zabalenú do potierania rasizmu, čo mnohí ľudia poňali tak, že kto nepokľakne, je automaticky rasista.


Takto sa rasizmus neprejavuje


Poslanec Takáč o Kuckovi tvrdí, že „je to slušný a zásadový chalan“ a určite nie nejaký rasista. Svedčí o tom, že hral za rôzne krajiny (Taliansko, Anglicko). Ako sám Kucka povedal, bojovať proti rasizmu sa dá aj inak, ako pokľaknutím pred zápasom. O tom, či je človek rasista, svedčí jeho správanie a životné postoje. Stojím za Jurajom", chlapsky sa Takáč postavil na stranu Kucku.


Politické prejavy zakázané


Na záver uviedol ako to je počas medzinárodných súťaží ako napríklad Olympijské hry.  "PS: Počas Olympijských hier v Tokiu bolo pokľaknutie považované za politický prejav a podobne ako iné politické prejavy, aj tento bol zakázaný. Športu zdar!"



Zdajú sa vám nariadenia nezmyselné? To ste ešte nečítali TENTO príbeh Gusta Murína
Gustáv Gusto Murín popisuje, s akými šialenými a nezmyselnými nariadeniami sa v Európe dneška stretávame. Dôvodom je samozrejme Covid. Spisovateľ prináša príbeh známeho, ktorý sa vydal autobusom do Belehradu a vracal sa späť. Čo sa dialo, znie až... Čítať ďalej
05 | 10 | 2021 | Petra Demková