Napriek hrozbe zastavenia produkcie pečiva, pekári prišli s novinkou. Budete prekvapení, s akou.
05 | 10 | 2021 I Eka Balašková

Pekári začiatkom septembra predstavili slovenskej verejnosti rožky obohatené o vitamín D. Dnes už ich ponúkajú niektoré obchody.


Vitamín D a imunita


Hoci sa v našich zemepisných šírkach mnoho imunológov tvrdí, že imunita hrá veľmi malú úlohu pri prevencii covidu, odborníci na výživu tvrdia, že správny príjem vitamínov je veľmi dôležitý. Tejto informácie sa chytili pekári, ktorí sa inšpirovali Švédskom alebo Veľkou Britániou a rozhodli sa obohatiť niektoré svoje výrobky o vitamín D.


Proruskí motorkári na amerických motorkách sú pre nás hrozba? Pýta sa generál Viktorín
Proti presunu Múzea SNP v Banskej Bystrici spod Ministerstva kultúry pod správu Ministerstva obrany bolo viacero kompetentných ľudí, ktorí to podporili aj viacerými argumentami. Ako sa teraz ukazuje, vo svojich tvrdeniach mali kus pravdy. Čítať ďalej
04 | 10 | 2021 | Jozef Uhlarik


Štát môže ušetriť 11 miliónov


A nie hocikde, ale na zdravotnej starostlivosti a to len tým, že bude podporovať potraviny obohatené o vápnik a vitamín D. Vplyv takýchto potravín potvrdzuje medzinárodná štúdia, ktorá ho zisťovala u Európanov nad 55 rokov trpiacich osteoporózou. Vitamín D totiž zvyšuje schopnosť organizmu zvýšiť absorpciu vápnika z tenkého čreva, čo je pre pacientov s osteoporózou veľmi dôležité. „Déčko“ je veľmi dôležité aj pre tehotné ženy - jeho nedostatok totiž ovplyvňuje vývoj plodu. Najmä mozgu, pľúc a kostí.


Pridajú sa ďalší?


Slovenský zväz pekárov, cukrárov a cestovinárov verí, že prvé lastovičky na našom trhu budú nasledovať ďalší výrobcovia pečiva. Slovenskí pekári totiž už uzatvorili niekoľko zmlúv s veľkými reťazcami, ale aj s lokálnymi výrobcami.


Tabák a Mazurek si skočili do vlasov. Ušlo sa aj Pročkovi.
Poslankyňa z hnutia OĽaNO Romana Tabák je už notoricky známa svojím účinkovaním v parlamente aj mimo neho, na ktorom sa baví celé Slovensko. Koncom minulého týždňa zaznamenala ďalšie zo svojich zaujímavých vystúpení v pléne národnej rady. Tento... Čítať ďalej
04 | 10 | 2021 | Diana Zaťková