Cezhraničná naháňačka: Dodávka plná migrantov vrazila do polície! (VIDEO)
05 | 10 | 2021 I Diana Zaťková
Srbský šofér nerešpektoval pokyny polície v Maďarsku na zastavenie a úmyselne narazil do maďarského policajného auta. Vozidlo našich kolegov sa roztočilo a narazilo do priekopy. My sme ho dostali až na Slovensku! Píšu policajti na svojej facebookovej stránke.
Srba zastavili až naši

Dvom maďarským policajtom, ktorí skončili v priekope, sa našťastie nič nestalo. Naháňačka pokračovala až na územie Slovenska, kde šoféra začali prenasledovať slovenskí policajti. Tým sa Srba napokon podarilo zastaviť v Devínskej Novej Vsi.

Dôvod úteku a nebezpečného konania zahraničného vodiča bol hneď ozrejmený – prevážal 28 nelegálnych migrantov, z toho 17 osôb pôvodom z Afganistanu a 11 osôb pôvodom z Pakistanu vo veku od 16 do 44 rokov. Okrem toho ukrýval drogy a bol pod vplyvom omamných látok.


Začalo sa stíhanie


Vyšetrovateľ národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii ÚHCP P PZ začal voči Srbovi stíhanie za všeobecné ohrozenie (4 až 10 rokov), ohrozenie pod vplyvom návykovej látky (až 1 rok), nedovolenú výrobu omamných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi (až na 3 roky).


Dr. Mesík: „Citujem z bitúnkovej tlače: „Nezabrali kampane, lotérie ani odmeny.
Boj o zaočkovanie čo najviac ľudí pokračuje. Zatiaľ je ale márny, hoci médiá stále masírujú ľuďom mozgy o počte nakazených - nezaočkovaných. Je jasné, že ich bude a je viac, pretože zaočkovaní, hoci sú tiež šíritelia koronavírusu, ba sami ním môžu... Čítať ďalej
05 | 10 | 2021 | Jozef Uhlarik


Zároveň bol prevádzač obvinený z trestného činu prevádzačstva za čo je po dokázaní viny trestná sadzba vo výške od 7 do 10 rokov. Na obvineného bol spracovaný návrh na jeho väzobné stíhanie pričom sudca zároveň rozhodol o jeho väzobnom stíhaní.



Dvaja s Covidom

Cudzinci boli podrobení testu na COVID-19 pričom u dvoch bol nález pozitívny. Z daného dôvodu boli umiestení v Medveďove pričom následne bude rozhodnuté o ich vrátení v rámci readmisie na územie Maďarska, uzavrela polícia na svojej stránke.


AKTUALIZOVANÉ Synovca exšéfa parlamentu Pašku súd poslal do basy. Odsedí si sedem rokov
Tak už súd rozhodol! Branislavovi Paškovi, synovcovi exšéfa parlamentu Pavla Pašku († 60), hrozil za podvod s ultrazvukmi vysoký trest. Na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS) v Banskej Bystrici sa rozhodlo o treste na dolnej hranici sadzby, píše... Čítať ďalej
05 | 10 | 2021 | Diana Zaťková