Tento parlament môžu rozpustiť iba ľudia cez referendum, Fico chce zbierať podpisy
04 | 10 | 2021 I Gabriela Fedičová

600 tisíc podpisov za referendum skončilo v koši potom, ako Ústavný súd v lete na podnet prezidentky rozhodol, že hlasovať o predčasných voľbách zákon nedovoľuje. Zmeniť pravidlá parlament nemôže do decembra. Smer vyjednávať ani čakať nechce. V reportáži Viktora Serebryakova pre TVNoviny.sk sa vyjadrila aj koalícia.


Smer - SD plánuje začať zbierať podpisy pod referendum v ktorom by občania hlasovali o tom, či chcú rozpustiť parlament. Opozícia za 600 tisíc podpisov, ktoré skončili v koši, hádže vinu na hlavu štátu. Zuzana Čaputová mala tento týždeň najprv v parlamente oznámiť, že majú možnosť prijať ústavnú zmenu a potom aj na osobnom stretnutí pripomenula, že presadenie zmeny Ústavy SR majú vo vlastných rukách. Podľa prezidentky Zuzany Čaputovej je všetko na poslancoch NR SR.

Škandálmi opradený exminister Galko sa pustil do prezidentky: Je to naivita alebo výsmech slušným ľuďom?
"Výsmech všetkých slušných a čestných ľudí!" Exminister obrany Ľubomír Galko, ktorý sa v roku 2011 o chlp vyhol trestnoprávnej zodpovednosti pre nezákonné odpočúvanie, dnes vidí obrovský problém v tom, že sa prezidentka stretla s lídrom strany... Čítať ďalej
04 | 10 | 2021 | Diana Zaťková

Fico spomína naivitu hlavy štátu

"Dvere k tomu, aby sa ústava v tomto zmysle v decembri zmenila, vnímam, ako otvorené," uviedla prezidentka v reportáži pre TVNoviny.sk

Peter Pellegrini (Hlas) súhlasí a podporuje a podľa neho Hlas aj doteraz robil vždy všetko preto, aby sa legálne a legitímne Ústava SR zmenila.

Róbert Fico (SMER - SD) si myslí, že Zuzana Čaputová je naivná. "Neviem, kto ju učí k tej naivite. No choďte sa spýtať tu kolegov, ktoréhokoľvek z vládnej koalície, či sú pripravení zahlasovať za referendum o predčasných parlamentných voľbách," povedal Fico. Smer vyjednávať ani čakať na zmenu do decembra sa nechystá. A chce začať zbierať podpisy pod referendum v ktorom by občania sami hlasovali. Či chcú mať možnosť parlament rozpustiť.  "Tento parlament sa nerozpustí sám. Nikdy. Tento parlament môžu rozpustiť iba ľudia cez referendum," uviedol Fico.

Hrnko sa tvrdo obul do Danka: „Kto vás platí, aby ste likvidovali SNS?“
O slovo sa opäť prihlásil Anton Hrnko. Ten už nejaký čas nevie prísť na meno svojmu bývalému straníckemu kolegovi, Andrejovi Dankovi. Dnes Hrnko vyrukoval až priam so šokujúcou informáciou. Čo napísal? Čítať ďalej
04 | 10 | 2021 | Petra Demková

Boris Kollár a Richad Kollár podporujú zmenu Ústavy SR

Na zmenu Ústavy SR opozícia potrebuje aj hlasy koalície, ktorú chce referendom povaliť.

Boris Kollár (Sme rodina) zmenu presadzuje a uviedol, že Róbert Fico ide rozkopávať dvere ktoré sú otvorené. Richard Sulík (SaS) pre TVNoviny.sk uviedol: "S týmto musíme súhlasiť, aj keď by sa nám nemusel páčiť výsledok."
Za Ľudí je proti a OĽaNO, ako vždy - raz tak, potom inak

V strane Za ľudí zmenou Ústavy SR nadšení nie sú. Veronika Remišová pre TVNoviny.sk uviedla, že Ústavný súd rozhodol a nie je podľa nej správne, aby boli každý rok predčasné voľby.

Igor Matovič sa vyjadril tiež. OĽaNO pred voľbami boli proti zmene. V lete ju chceli presadiť. Matovič vtedy uviedol: Podporujeme to, aby ľudia mali právo sa rozhodnúť. A teraz, už je zase skôr proti. "Keby to mala byť cestička krátka, aby sa mafia rýchlejšie dostala k moci, aby náhodou neskončila v base, tak určite takú iniciatívu nebudem podporovať," povedal Igor Matovič v reportáži pre TVNoviny.sk.

ODHALENIE: Záložníci Bundeswehru údajne plánovali útoky na migrantov !
Bývalí výsadkári a záložníci Bundeswehru z Dolného Saska údajne plánovali útoky na migrantov. Podľa časopisu Der Spiegel vojenskú skupinu vedie podplukovník v zálohe Jens G., píše epochtimes.de. Čítať ďalej
04 | 10 | 2021 | Ingrid Vrabcová