Po dvoch rokoch odhalené tajomstvo Karla Gotta: Chcel sa upiť k smrti
04 | 10 | 2021 I Denis Merva

Stovky fanúšikov si tieto dni uctievajú na cintoríne na pražskom Smíchově pamiatku Karla Gotta († 80). Od jeho smrti totiž ubehli už dva roky. Asi iba málokto vedel, ako veľmi pred smrťou trpel. Svoje posledné dni popísal maestro v autobiografickej knihe  „Má cesta za štěstím”. Z jeho slov doslova mrazí. Informovala pluska.sk



Maestro trpel

Krutú diagnózu oznámil maestrovi Karlovi Gottovi jeho osobný lekár Marek Trněný v decembri 2018 s tým, že mu odhadom zostáva už len pol roka života. Nakoniec Karel žil ešte ďalších deväť mesiacov, napriek tomu, že veľmi trpel. Nikomu by neprial to, ako mu bolo zle. Spevák mal totiž na sklonku života neutíchajúci smäd. „Túžim sa naložiť do vane plnej vody a celú ju vypiť. Doslova sa upiť k smrti,“ napísal Gott vlastnou rukou niekoľko dní pred smrťou na poslednú stranu svojej knihy, ktorá vyšla v júli tohto roku.

Zdroj / Facebook bux.sk

Z posledných slov mrazí

„Nikdy by mi nenapadlo, že budem na sklonku života pociťovať taký neuhasiteľný smäd. Nikomu by som to neprial...“ zúfal niekoľkonásobný Slávik. „V noci ma neustále prebúdza vyschnuté hrdlo, šmátram po lampičke na nočnom stolíku pri posteli, ale Ivanka je chytrejšia, vyskočí a lampičku rozsvieti. Za tie roky presne vie, čo potrebujem,“ rozpísal sa Karel, ktorý opísal, ako sa milujúca manželka o neho neustále starala. „Beží po schodoch dole do kuchyne a nesie mi z chladničky ďalšie dva poháre chladenej minerálky. Na chvíľu ma to osvieži. Je neznesiteľné teplo a neustále mi chýba vzduch. Pri posteli mám vejár. Moja láska nespí a ovieva ma,“ mrazí z posledných slov Karla Gotta v jeho autobiografii.
Stále spomíname

K hrobu speváka sa tieto dni zhromažďuje množstvo fanúšikov z Česka, Slovenska, Nemecka a dokonca aj z Kanady. Tí mu doniesli aj kanadský hrnček s malou vlajkou. Na maestra si spomenul aj český prezident Miloš Zeman, ktorý poslal v deň výročia spevákovej smrti obrovskú kyticu cez pracovníka odboru protokolu.

Hrob Karla Gotta
Zdroj / Facebook TOP STAR


Očakávaný film Karla Gotta vstupuje do kín!
Karel Gott sa po dvoch rokoch opäť vracia k fanúšikom svojim najočakávanejším filmom, na filmových plátnach sa objaví už 7. októbra! Informovali o tom hitky.sk Čítať ďalej
01 | 10 | 2021 | Denis Merva