ODHALENIE: Záložníci Bundeswehru údajne plánovali útoky na migrantov !
04 | 10 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Bývalí výsadkári a záložníci Bundeswehru z Dolného Saska údajne plánovali útoky na migrantov. Podľa časopisu Der Spiegel vojenskú skupinu vedie podplukovník v zálohe Jens G., píše epochtimes.de.


Jens G. organizoval vojenské „športové“ cvičenia. Hovorca štátnej prokuratúry v Lüneburgu potvrdil, že vyšetrovanie sa vedie voči deviatim podozrivých osobám vo veku 37 až 53 rokov.
Xenofóbne pozadie

Sú obvinení z pripojenia sa k ozbrojenej skupine, resp. z velenia v nej. Podľa hovorcu existuje „podozrenie, že ich konanie mohlo mať xenofóbne pozadie“.
Pravicoví extrémisti

Ešte začiatkom septembra sa urobila razia v ôsmich objektoch v Dolnom Sasku, Severnom Porýní-Vestfálsku a Berlíne. Zaistili sa zbrane, munícia a materiály, ktoré naznačovali, že záložníci sú pravicoví extrémisti.

Podľa správy sa vyšetrovatelia krátko na to dozvedeli, že Jens G. bol v úzkom kontakte s pracovníkom spolkového ministerstva obrany. V polovici septembra Vojenská kontrarozviedka (MAD) počas bežnej bezpečnostnej previerky tohto muža zistila, že tento bývalý vojak má blízko k pravicovému extrémizmu. Príslušníci MAD odhalili v jeho mobilnom telefóne aj prepojenie na Jensa G.
Prípad je vážny – preveruje sa možný únik citlivých tajných informácií

Prípad je vážny, pretože pracovník pôsobil na oddelení "Stratégie a nasadenia“. Mal prístup k citlivým tajným informáciám, napríklad o veliteľstve špeciálnych síl a o vyšetrovateľoch MAD pracujúcich v utajení. Okamžite mu zablokovali prístup k citlivým údajom a na spomínané oddelenie.

MAD medzitým preveruje interné systémy ministerstva, či nedošlo k úniku informácií. Okrem toho sa podľa časopisu Der Spiegel podrobne preverujú aj jeho spolupracovníci, uzatvára epochtimes.de.

Trikmi s číslami rakúska zdravotnícka agentúra AGES vyprodukovala "pandémiu neočkovaných" (Willi Huber)
Komentár Willi Huber (Report24) Čítať ďalej
06 | 09 | 2021 | Ingrid Vrabcová