Je načase, aby Národný bezpečnostný úrad odobral Lipšicovi bezpečnostnú previerku, myslí si „Ďateľ“ Tóth
04 | 10 | 2021 I Jozef Uhlarik

Na Slovensku stále neutícha kauza okolo šéfa špeciálnych prokurátorov Daniela Lipšica a jeho stretnutiach s podnikateľom Petrom Koščom, ktorý je stále na úteku pred spravodlivosťou. Zaujímavý názor na Lipšica má Kočnerov bývalý kamarát Peter Tóth.


Bývalý novinár a člen SIS Peter Tóth, ktorý svoje názory zverejňuje pod prezývkou Ďateľ, sa v statuse vyjadruje aj na adresu stretávania sa Daniela Lipšica s podnikateľom Petrom Koščom či neprávoplatne odsúdeným jeho predchodcom Dušanom Kováčikom. Podľa Tótha je Lipšic zrelý na odobratie bezpečnostnej previerky! Tú, ako je známe, dostal za prazvláštnych okolností expresne rýchlo.
Lipšic povedal, že z pozície advokáta s Kováčikom hovoril o kauzách svojich klientov

„Len aby sa nezabudlo. Keď už aj kriminálnik Košč potvrdil, že komplic Pčolinský mu vodil domov na stretnutia Matovičovho Himmlera Lipšica, kde si hrkútal s bývalým šéfom špeciálnej prokuratúry Dušanom Kováčikom, stala sa pozoruhodná vec,“ píše v úvode statusu Ďateľ Tóth. „Himmler vedel, že kontakty s kriminálnikom Koščom už viac nemôže zapierať. A nemohol poprieť ani klábosenie s Kováčikom. Kategoricky však vylúčil, že by s ním rokoval o zabezpečení miernejšieho tlaku médií na vtedajšiu hlavu špeciálnej prokuratúry.

Naopak! Lipšic povedal, že z pozície advokáta s Kováčikom hovoril o kauzách svojich klientov. Áno! Toto povedal. A, áno! V konšpiračných médiách od N, cez SME, Aktuality, až po Týždeň, Topky a iné konšpiračné weby nastalo bubienky trhajúce ticho. Nič! Nula! Zero!“ poukazuje Tóth na zaujímavú skutočnosť ktorá evokuje pocit, že Daniel Lipšic je v týchto médiách „chránený druh“.

Ďateľ predpovedá: Keď začne hovoriť Košč, Lipšic bude mať čo robiť
Daniel Lipšic sa stáva doslova toxickou osobou. Šéfa špeciálnej prokuratúry ale tvrdošijne podporujú najmä koaliční politici, ktorí nechcú vidieť to, čo sa s ním ťahá z minulosti ani to, čo ako osoba stvára v súčasnosti. Aj za ich podpory sa šéf... Čítať ďalej
01 | 10 | 2021 | Jozef Uhlarik


„Aby sme neporovnávali neporovnateľné, urobme si skúšku Kaliňákom. Tiež bývalý politik, tiež advokát. Keby Kaliňák priznal, že na súkromnej žúrke diskutoval o kauzách svojich klientov s Kováčikom, Moničenka Tódová by predviedla taký mentálny striptíz, až by porno stránky skrachovali. Mareček Vagovič by vyrazil na turné po Slovensku a napísal by sto dvadsiate piate pokračovanie knihy Cudzou hlavou,“ smeje sa na niektorých „investigatívnych“ novinároch Ďateľ, podľa ktorého advokát nielen môže, ale aj musí s orgánmi činnými v trestnom konaní komunikovať v záujme svojich klientov.

No Trestným poriadkom predpísaným spôsobom! „Tejto zákonnej požiadavke rozhodne nezodpovedajú posedenia v spoločnosti dvoch kriminálnikov a šéfa špeciálnej prokuratúry na terase Koščovho domu, postaveného prevažne z príjmov pochádzajúcich z vydierania a inej trestnej činnosti,“ prízvukuje Tóth.


Zdá sa, že na čele špeciálnej prokuratúry stojí osoba podozrivá z podpory zločineckej skupiny

„Matovičov Himmler Lipšic sa jednoducho priznal k nezákonnému ovplyvňovaniu orgánov činných v trestnom konaní. To je dôvod na to, aby prokuratúra a príslušné súčasti NAKA začali preverovať tak výroky samotného Lipšica, ako aj verejné vyjadrenia kriminálnika Košča a bývalého riaditeľa NAKA Branislava Zuriana, ktorí na podozrivé stretnutia upozornili,“ myslí si Ďateľ, podľa ktorého je tiež načase, aby Národný bezpečnostný úrad odobral Lipšicovi bezpečnostnú previerku a efektívne ho tak odstavil od riadenia Úradu špeciálnej prokuratúry. „Zdá sa totiž, že na jej čele stojí osoba podozrivá z podpory zločineckej skupiny, pozostávajúcej z osôb Peter Košč, Vladimír Pčolinský, Boris Beňa, Bernard Slobodník a spol.,“ končí svoj status Peter Tóth alias Ďateľ.

Peter Tóth alias Ďateľ: „Čurilla a spol. idú na slobodu. Čo s tým?“
Vyšetrovatelia NAKA zadržaní policajnou inšpekciou sú z väzby vonku. Mnohým sa to síce nepáči, no je to fakt, pretože bratislavský Krajský súd nevidel dôvod na držanie ich za mrežami. Čítať ďalej
02 | 10 | 2021 | Jozef Uhlarik