Ruské ministerstvo spravodlivosti zaradilo scientológiu na zoznam „nežiaducich“ organizácií
03 | 10 | 2021 I Lukáš Leca

Ruské ministerstvo spravodlivosti zaradilo dve spoločnosti scientologickej cirkvi na čiernu listinu a zakázalo im pôsobiť v krajine, informuje portál RT.


Aktualizovaný zoznam „nežiaducich“ organizácií zverejnilo tamojšie ministerstvo spravodlivosti v piatok. Uskutočnili tak niečo viac ako týždeň po tom, čo ruská generálna prokuratúra odporučila zákaz činnosti viacerým pobočkám scientologickej cirkvi.

Svetový inštitút scientologických podnikov International (WISE) a Cirkev duchovnej technológie (CST) sa oficiálne nachádzajú na čiernej listine.

Podľa predchádzajúceho vyhlásenia prokuratúry boli obe spoločnosti považované za hrozbu pre národnú bezpečnosť Ruska. Na ruskom zozname „nežiaducich“ organizácií sa v súčasnosti nachádza 49 spoločností. V praxi to znamená, že zariadenie má v súčasnosti zakázané vykonávať akékoľvek činnosti v Rusku. A taktiež ich miestne pobočky budú zatvorené a majetok zmrazený.

Pentagon tvrdí, že pri útoku dronom v sýrskom Idlibe zahynul terorista Al-Káidy
Pentagon priznal útok bezpilotným lietadlom z 20. septembra v sýrskej provincii Idlib, ktorý sa podľa nich zameral na vodcu Al-Káidy Salima Abú-Ahmada a nespôsobil žiadne civilné obete. Túto oblasť kontrolujú militanti podporovaní Tureckom,... Čítať ďalej
01 | 10 | 2021 | Lukáš Leca


Rozhodnutie nasleduje po desaťročiach trvajúcej kampani s cieľom zakázať nezákonné zisky scientológie na ruskom území. Prvé veľké úsilie o obmedzenie skupiny sa datuje od roku 1996, ešte v ére Borisa Jeľcina. Až v roku 2010 však úrady skutočne zasiahli proti scientologickým skupinám a vyšetrovali hlavné pobočky v Moskve a Petrohrad.

Scientologická cirkev, ktorú založil americký spisovateľ sci ​​-fi L. Ron Hubbard v päťdesiatych rokoch minulého storočia, sa označuje ako nové náboženské hnutie. Jej kritici veria, že táto skupina je buď nebezpečným kultom, alebo podnikom, ktoré sa snaží vyhnúť sa daniam pomocou náboženského vyznania. výnimky alebo kombináciu oboch.

Neuveriteľné: V Nemecku súdia za spoluúčasť na vraždení 96-ročnú dôchodkyňu!
Dobehla ju minulosť. V Nemecku posadili za mreže 96-ročnú dôchodkyňu. V mladosti však nebola žiadne neviniatko. Na jej brutalitu zaplatilo asi10-tisíc ľudí vlastným životom. Čítať ďalej
01 | 10 | 2021 | Jozef Uhlarik