Richard Sulík si už hosťa z Trnavy do kuchyne nepustí - "S Matovičom nikdy"
03 | 10 | 2021 I Ivan Brožík

Relácia televízie TA3 v politike sa síce začala prestrelkou hostí o blamáži Slovenska v Dubaji, ale obsahovala aj iné pikantnosti. Zamerajme sa na ne v podaní Richarda Sulíka.


Richard Sulík na jednu z moderátorských otázok odpovedal len tak, akoby mimochodom: "S Matovičom už v jednej vláde sedieť nebudem." Skončili sa tak idylky pre objektívy a naivných voličov o Sulíkovi a Matovičovi z Richardovej kuchyne. Predseda SaS však neodmieta spoluprácu s OĽaNO. A aby to ešte zaklincoval, "vie si predstaviť spoluprácu s Progresívnym Slovenskom". Rituálne vylúčil z takýchto predstáv Hlas. Smer napodiv takticky zamlčal.
Policajný prezident bude "náš"

Vyplýva to zo Sulíkovho vyjadrenia, že "policajného prezidenta by mal voliť minister vnútra, nie poslanci parlamentu". Nuž, dohodla sa na tom koaličná rada, ktorej inštitút Ústava SR nijako nepozná. Ale, Ricchard Sulík to povedal v citovanej nedeľnej diskusnej relácii TA3 V Politike .
No "zbohom"

"Minister vnútra nech si vyberie policajného prezidenta a potom budeme od neho požadovať plnú mieru zodpovednosti," povedal Sulík. Zjavne ho policajný prezident, vybraný zástupcami občanov, poslancami, nezaujíma.
Referendum by Sulík aj pripustil

"Referendom by malo byť dovolené aj skrátiť volebné obdobie", myslí si nahlas Sulík .Avšak hneď alibisticky dodal, že nejde o názor SaS, takže to asi možno vypustiť z hlavy.. Aj vzhľadom na ďalšiu vetu - "máme však koaličnú zmluvu, ktorá platí, a v nej sa hovorí, že za opozičné návrhy nebudeme hlasovať," vysvetlil Sulík. Zároveň v relácii televízie TA3 V politike poznamenal, že reči o predčasných voľbách ho "iritujú".

(Medzititulky red. HD.)

Fico: Sulík sem chodí so sklenenými očami nešťastný, že hlavná dodávateľka má problém
Čím? Tým, že údajne neurobila patričné kroky. – "To je už trápne" – tvrdí Fico. "Počul (Richard Sulík - pozn. red. HD.), že vraj sa príliš často modlia tí robotníci tam a preto nemajú dostatok času na prácu. Aj za to, že sa tam pričasto modlia... Čítať ďalej
02 | 10 | 2021 | Eka Balašková