Prieskum na Markíze ukázal: Slováci sa do očkovania nehrnú; iným však povinné očkovanie doprajú
03 | 10 | 2021 I Petra Demková

Zaujímavé výsledky priniesol prieskum verejnej mienky, ktorý ukázala TV Markíza v relácii Na telo. Vyplynulo z neho, že napriek malej vôli našich občanov dať sa očkovať, ak by mali nariadiť povinné očkovanie zdravotníkom či lekárom, do toho by sa už hrnuli viac.  



Sami sa očkovať nechcú, druhým doprajú

Prieskum verejnej mienky, ktorý v nedeľu predstavil Michal Kovačič v TV Markíza je zaujímavou sondou do duše Slováka. Ukazuje sa, že zatiaľ čo sami sebe vakcínu Slováci dať pichnúť nechcú, zdravotníkom, zamestnancom DSS či učiteľom vakcínu doprajú.
Učitelia, zamestnanci DSS, zdravotníci

Pokiaľ ide o povinné očkovanie učiteľov, 52% slovenskej populácie by bolo za, aby bolo nariadené. Na druhej strane, až 45% občanov je zas proti.

Pri povinnosti zaočkovať zamestnancov DSS-iek, dokonca až 56% Slovákov je za to, aby to povinné bolo. Iba niečo vyše 41% si myslí, že by takáto povinnosť byť nemala.

Baránek ŠOKUJE: "Podávam trestné oznámenie na vedenie OD IKEA Bratislava" (VIDEO)
"Vyzývam členov exekutívy, poslancov NR SR, ako aj médiá, ktoré ich podporujú - okamžite zastavte s touto zločineckou, bezprávnou svojvôľou. Uvedomte si, kam ste priviedli obyvateľov SR. To, čo páchate, výdatne podporovaní niektorými médiami, je... Čítať ďalej
03 | 10 | 2021 | Gabriela Fedičová


Veľmi podobný výsledok vyšiel aj pre zdravotníkov – lekárov a sestričky. Až skoro 57% Slovákov si myslí, že by bolo dobré, ak by sa povinne museli dať zaočkovať. Len necelých 40% naopak, to považuje za zlý nápad a povinné očkovanie pre zdravotníkov si vyslovene neželajú.

screenshot - TV Markíza
Screenshot - TV Markíza, prieskum verejnej mienky

Voliči OĽaNO verzus voliči Hlasu

Markíza sa pozrela aj na to, ako je to konkrétne pri voličoch strán OĽaNO a Hlas-SD. Hosťami relácie boli totiž práve zástupcovia týchto dvoch strán. Prišiel Gábor Grendel a Denisa Saková. Voliči OĽaNO si vo všeobecnosti oveľa viac želajú, aby mali zdravotníci, zamestnanci DSS či učitelia nariadené povinné očkovanie. V každom prípade sa percentuálna hodnota blížila k 80.

Voliči strany Hlas-SD si povinné očkovanie vybraných troch skupín želajú oveľa menej. V prípade zdravotníkov skoro 55% respondentov, v prípade zamestnancov DSS-iek skoro v 57 percentách a najmenej to považujú za dôležití pre učiteľov. Iba necelých 50% voličov Hlasu si želá povinné očkovanie učiteľov.
Vláda nezvažuje povinné očkovanie

Gábor Grendel odmietol, že by koalícia niekedy zmenila názor a chcela zaviesť povinné očkovanie v akejkoľvek skupine občanov. Zároveň však zdôraznil, že sa v tomto nikdy nebudú riadiť prieskumami verejnej mienky.

Otrasné! Umrelo dieťa z osady po odmietnutí lekárkou! Chlapský hnev Mazureka!
Toto by ste nečakali – Mazurek sa zastal osadníkov. Dieťa z Jarovníc totiž zomrelo po tom, ako ho "okienková" lekárka nevyšetrila. „Lekári, načisto vám preplo??" hnevá sa Mazurek. A verejnosť varuje: dnes je to dieťa z osady, nabudúce z Bratislavy... Čítať ďalej
02 | 10 | 2021 | Petra Demková