Poslanec Heredoš: "Rodičia, na Mikasovom úrade sa rúška nenosia! Vedeli ste?!" (VIDEO)
03 | 10 | 2021 I Jozef Uhlarik

Konečne! Vydýchli si odporcovia a rodičia detí, ktorí bojovali za to, aby ich žiaci nemuseli nosiť na školách. Dobrá a najmä rozumná vec sa podarilo a deti od zajtra nemusia mať v triede na tvári rúško.


Podľa nariadenia hlavného hygienika nemusia mať od zajtra (4.10. – pozn. red.) žiaci základných a špeciálnych škôl, ale ani prvých štyroch ročníkov stredných škôl s osemročným vzdelávacím programom v triede počas vyučovania na tvári rúško. Informácia potešila aj poslanca parlamentu Miroslava Heredoša, ktorý v statuse aj videu vyjadruje potešenie nad týmto krokom.
Rúška musia ísť dole a naše deti voľne dýchať!

„Rodičia, na Mikasovom úrade sa rúška nenosia! Vedeli ste?“ pýta sa hneď v úvode statusu Heredoš, ktorý patril medzi horlivých odporcov nosenia rúšok deťom v školách. V statuse ponúka rodičia, otcom krátky zostrih videa ako obhliadnutie sa za ich bojom za naše deti.



„Rúška musia ísť dole a naše deti voľne dýchať!“ konštatuje Heredoš a dodáva: „Naše deti 8 hodín rúško na tvári a pozrite sa na rozklad na ÚVZ - úradníci Mikasovho úradu (schovaní po chodbách a kanceláriách) BEZ RÚŠKA (na kamere na to opakovane upozorňujeme!!!)“



„S naším rodičovským Memorandom (Adriana Kráľová, Katka Boková, Miro Heredoš, Rado Čičala) nás neprijal ani Mikas, ani jeho zástupkyňa, ani tretia osoba z úradu,“ píše poslanec za mimoparlamentné hnutie Republika. „Naše deti terorizujú rúškami na školách na podnet Mikasa a sami zamestnanci pritom rúška nenosia!“ hnevá sa Miroslav Heredoš, ktorý na konci statusu neskrýva spokojnosť: „Riadne sme im to „vytmavili“. Aj hovorkyni Račkovej za vás všetkých rodičov.“

Deti sa tešia: Od pondelka 4. októbra rúška nebudú povinné pre žiakov základných škôl
02 | 10 | 2021 | Ivan Mihale/ TASR