Matovič sa prirovnáva k odolnému javoru na skale, ľudia mu píšu, že je chorý a má schizofréniu
03 | 10 | 2021 I Ivan Brožík

"Včera sme na potulkách Malými Karpatmi stretli tento javor." Píše igor Matovič v statuse na sociálnej sieti. (Foto nižšie). "Keď sa na neho pozrieme od kmeňa hore, javor ako každý iný. V skutočnosti javor hrdina." Pokračuje Igor Matovič.



Óda na seba

"Možno vietor, možno vták sa raz postaral o to, že semienko javora sa vyskytlo na vrchu v pukline veľkej skaly. Na mieste bez dostatku hliny, odkázaný na občasný dážď a vystavený celý život vetru zo všetkých strán." Pokračuje autor statusu a čitateľ zisťuje, že je to vlastne z Matovičovho pohľadu status nie o javore, ale o Matovičovi.

Reprofoto FB (@Igor Matovic)

On nie

"Väčšina by to zrejme vopred vzdala. On nie. Rozhodol sa žiť napriek neuveriteľným prekážkam, až pomaly svojimi koreňmi pevne objal skalu, aby našiel vodu.

"A takto žije desiatky rokov napriek osudu hrdo s korunou plnou vtákov vztýčenou k nebu … a nám dáva príklad nevzdať sa a žiť." Vyznáva sa z prirovnania Igor Matovič.

Matovičov javor. Reprofoto FB (@Igor Matovic

Kto tu je tým odolným javorom?

Samozrejme, väčšina príspevkov v diskusii bola skôr radostná óda na "Igora". Ale, našli sa aj tí, ktorí "javorový obraz vidia inak".
Ako ľudia

"Slovensky javor...ako aj ludia ktorí tu živoria z minimalnej mzdy za 30 rok v žiadnej pomoci ale su tu veria politikom že sa to zmení až do svojej smrti nekde za pásom čakajuc na ten biedny dúchod." Píše sa v jednom komentári.
To snáď nie

"Tým chcete prirovnať seba k tomu Javoru?? snáď nie. Ten javor mi skôr pripomína slovensky národ, že vydrží aj nemožné čo sa týka ,,pokusov” čo sa na ňom v tejto dobe robi. Rozhodne nie žiadneho politika." Píše druhý návštevník statusu Igora Matoviča.
"..."

"Boha ty máš fakt schizofréniu … neveril som ale začínam tomu veriť … nech sa ti darí ty nie si zlý človek ale chorý si trochen." Dodáva tretí na adresu autora statusu.

(Medzititulky red. HD, prepisy komentárov v pôvodnom znení bez redakčného zásahu)

Richard Sulík si už hosťa z Trnavy do kuchyne nepustí - "S Matovičom nikdy"
Relácia televízie TA3 v politike sa síce začala prestrelkou hostí o blamáži Slovenska v Dubaji, ale obsahovala aj iné pikantnosti. Zamerajme sa na ne v podaní Richarda Sulíka. Čítať ďalej
03 | 10 | 2021 | Ivan Brožík