Táto vláda za rok zadlžila Slovensko viac ako Smer za 12 rokov, soptí Taraba (VIDEO)
02 | 10 | 2021 I Jozef Uhlarik

To, čo sa deje v ostatnom čase na Slovensku je zvrátené. Štátu chýbajú peniaze na zdravotníctvo či školstvo, zato plným priehrštím ich rozdáva na nákup zbraní, ktoré v takých množstvách vôbec nepotrebujeme.


„Vyhodenie“ dvoch miliárd eur na nákup vojenskej techniky pobúrilo azda všetkých Slovákov. Nie preto, že by sme ju azda nepotrebovali, no peniaze potrebujú súrne iné odvetvia – školstvo a najmä zdravotníctvo. Vie to i poslanec parlamentu Tomáš Taraba, ktorého zostrih rozhovoru pre portál ereport.sk zverejnil vo videu facebookový profil Matovičov cirkus.
Keď nemáme peniaze na zdravotníctvo a školstvo, potom si štát neplní žiadne povinnosti

„Táto vláda vie na sprostosti ako lotéria nájsť desiatky miliónov cez noc, ale keď ide o podporu zdravotníctva alebo regulovanie cien energií zrazu je prázdna špajza!?“ píše v krátkom statuse profi Matovičov cirkus. „Táto vláda nemá problém behom víkendu nájsť peniaze na niečo, napríklad sto miliónov na lotériu. Teraz rokovali ako nájsť právny režim dať 400-tisíc pani Zuzane, ba idú na to na pôde parlamentu vytvoriť komisiu,“ hovorí v úvode zostrihu videa Taraba.

Rezort obrany chystá nákup ťažkej vojenskej techniky za dve miliardy!
V súvislosti s nákupom pásovej techniky a bojových obrnených vozidiel 8x8 oslovilo Ministerstvo obrany Slovenskej republiky (MO SR) so žiadosťou o ponuky až 33 krajín, informovalo na tlačovej besede MO SR. Čítať ďalej
30 | 09 | 2021 | Diana Zaťková


„Oni neurobia komisiu na riešenie situácie v zdravotníctve, oni idú riešiť pani Zuzanu cez komisiu. Tí ľudia proste uleteli a stratili cit pre normálnosť,“ konštatuje Taraba a dodáva, že keď už dnes niekto tento rok zadlži Slovensko 12-timi miliardami, tak, tak ľudia majú právo vedieť kam tie peniaze idú. „Aby sme vedeli, tak ročný slovenský rozpočet má 16 miliárd. Smer robil deficit ročne od 500 miliónov do miliardy a oni tvrdili, že to je neudržateľné, že Slovensko zbankrotuje. Ešte raz: 500 miliónov až jedna miliarda a títo urobia v tomto roku 12 miliárd. Veď to neurobila vláda Smeru za celý čas čo boli pri moci ako to urobili títo za rok. A vlani urobili 8 miliárd,“ nečakane bráni nenávidený Smer-SD predseda strany Život Národná strana.

Matovič má nákupnú horúčku. Nakupuje vysielací čas ako blázon! Ide propagovať svoju lotériu
Ministerstvo financií SR v centrálnom registri zmlúv zverejnilo kontrakty na vysielanie zvukovo obrazových diel o vakcinačnej lotérii. Matovič nakupuje za naše peniaze obrovské množstvo mediálneho priestoru. Zoznam zmlúv na vysielací čas je čoraz... Čítať ďalej
14 | 08 | 2021 | Ondrej Stefik


„Keď už nemáme peniaze na zdravotníctvo a školstvo, potom je potrebné povedať ľuďom, že štát si už neplní a neplánuje si plniť voči vám žiadne povinnosti, pretože ak nie sú peniaze na stabilizáciu zdravotníctva, tak potom je treba povedať, že štát absolútne rezignoval na svoju základnú úlohu,“ pridáva Taraba, podľa ktorého tu nie je žiadna prázdna špajza, ale peniaze tu sú. „Videli sme to na testovaní. Na všetko, na čo potrebujú, nájdu cez víkend peniaze, ale nenájdu peniaze na stabilizáciu zdravotníctva,“ konštatuje poslanec parlamentu, ktorý vzápätí prelaďuje na situáciu v nemocniciach, ktorú zažívajú zdravotníci starajúci sa o covidových pacientov.

Taraba: Cisár je nahý a ako opozícia nemôžeme žiadať nič iné ako demisiu tejto skompromitovanej neschopnej vlády
Zadržania elitných vyšetrovateľov z NAKA policajnou inšpekciou, ale aj ich posadenie do vyšetrovacej väzby, vzbudzuje na Slovensku stále veľký rozruch. A to najmä u politikov, ktorí to celé vnímajú ako boje v polícii. Čítať ďalej
16 | 09 | 2021 | Jozef Uhlarik

Nájsť peniaze na navýšenie platov pre zdravotníkov zlepšenie ich podmienok nedokážu

„Hovoria o nich, že sú vyhorení zo starania sa o covidových pacientov, no oni sú vyhorení z toho, že sú dlho v práci, aj dva či tri dni, čo by bol vyhorený každý aj v normálnom zamestnaní. Situácia dnes je tak katastrofálna, čo počúvame zo všetkých strán, že riaditelia nemocníc ju nevedia riešiť,. Čelia hromadným výpovediam zo strany zdravotníckeho personálu a je tu reálne riziko, že niektoré oddelenia, poprípade celé nemocnice prestanú plniť svoju funkciu,“ varuje Tomáš Taraba.

„Vzhľadom na to, že lekári a zdravotné sestry boli rok a pol držaní v doslova neľudských podmienkach očakávali, že štát to nejako finančne ocení, a že budú mať garanciu, že sa to už nezopakuje. No a čo sa stalo? Nájsť peniaze, a to je pre mňa neskutočná zvrátenosť, na navýšenie platov pre zdravotníkov, a najmä na zlepšenie ich pracovných podmienok, nájsť nedokážu. Odsúhlasili si pritom, že idú za 2 miliardy kupovať pre armádu vojenskú techniku, ale kto toto dnes potrebuje?“ krúti hlavou šéf strany Život Národná strana.

Arogantné decko Naď, s americkou ambasádou za chrbtom, sa zas vyhráža. Tentokrát vojakom.
Naď opäť perlí. Po dezolátoch a opiciach tu máme mudrlantov. S vojakmi, ktorí sa odmietajú dať očkovať a ktorí nebodaj čosi „mudrujú“, to minister „vyrieši veľmi rýchlo“. Takto sa Naď vyhráža na sociálnej sieti. Čítať ďalej
20 | 09 | 2021 | Petra Demková


Taraba netuší, ako fungujú zdravotníci na oddeleniach keď už majú vyčerpané povolené nadčasy. „Ako ich tam držia? Toto speje k tomu, že len kvôli zdravotníkom u nás opäť vyhlásia núdzový stav. A povedia, že je to preto, aby stabilizovali zdravotníctvo. Ale viete čo je to stabilizovať zdravotníctvo? Nie že by tam dali peniaze či vytvorili podmienky na prísun nových lekárov, hoci aj zo zahraničia, no pre nich to znamená asi toľko, že im zakážu dávať výpovede a budú robiť dovtedy, dokedy im to nakážu,“ vysvetľuje Taraba, ktorý navrhol, aby do 7. októbra zaviazali ministra Lengvarského aby podal úplne detailnú informáciu k tomu, ako jednotlivé veci, na ktoré sa ho budú pýtať, plánuje riešiť.



„Zdravotníctvo sa totiž táka úplne každého, preto si myslím, že ak zanalyzujeme tie čísla, ktoré doteraz boli z hľadiska onkologických a kardiovaskulárnych ochorení. Tie totiž u nás v ostatnom čase rapídne stúpli,“ uviedol na samý záver zostrihu videa poslanec parlamentu Tomáš Taraba.

Generál Viktorín to Naďovi vysvetlil ako človek, nie ako „zelený mozog“
Očkovacie šialenstvo u nás nie a nie ustať. A stále sa nájdu „šéfovia“, ktorí sa svojím podriadením vyhrážajú stratou práce v prípade nezaočkovania. Tak, ako minister obrany, ktorý má zrejme pretlak „personálu“. Čítať ďalej
22 | 09 | 2021 | Jozef Uhlarik