Piják varuje rodičov: U tínedžerov je po vakcinácii zvýšené riziko srdcových chorôb!
02 | 10 | 2021 I Jozef Uhlarik

Očkovanie experimentálnymi vakcínami proti COVID-19 prináša so sebou množstvo rizík a nežiadúcich účinkov, ktoré však tí, ktorí ho tvrdošijne presadzujú odmietajú vidieť. Na pozore by sa však mali mať najmä rodičia chlapcov – tínedžerov.


Problém po očkovaní stále len experimentálnymi vakcínami majú najmä chlapci od 12 do 17 rokov, ktorí sú najviac postihovaní zvýšeným rizikom zápalu srdca. V statuse to rozoberá aj skúsený lekár Michal Piják, ktorý nie je vôbec zástancom takéhoto očkovania.
Miera výskytu postvakcinačnej myokarditídy je najvyššia u tínedžerov

„Majú chlapci po očkovaní proti COVID-19 zvýšené riziko zápalu srdca?“ pýta sa hneď v úvode doktor Piják. Nová retrospektívna štúdia, ktorá zatiaľ nebola recenzovaná a bola zverejnená na predtlačovom serveri MedRxiv, analyzovala podľa skúseného lekára mieru výskytu postvakcinačnej myokarditídy u detí vo veku 12–15 a 16–17 rokov, ktoré dostali vakcíny mRNA COVID-19.

„Autori štúdie vyhľadali v systéme VAERS (Vaccine Adverse Event Reporting System) správy o deťoch vo veku 12-17 rokov od 1. januára 2021 do 18. júna 2021 pomocou slov myokarditída, perikarditída, myoperikarditída, bolesť na hrudníku, a laboratórny parameter troponín, ktorý identifikuje srdcový infarkt a iné srdcové choroby. Na základe toho potom vyvodili diagnózu srdcových nežiaducich udalostí (CAE, cardiac adverse event ) u týchto detí,“ vysvetľuje Piják.

Prirodzená imunita poskytuje dlhšiu a silnejšiu ochranu pred infekciou, vysvetľuje doktor Piják
Je lekárom s viac ako 40-ročnou praxou, s atestáciou z vnútorného lekárstva, reumatológie, klinickej imunológie a alergológie, hepatológie a posudkového lekárstva. Napriek tomu musí Michal Piják stále presviedčať, že jeho slová o nevhodnosti... Čítať ďalej
28 | 08 | 2021 | Jozef Uhlarik


Vedci rozvrstvili správy podľa veku, pohlavia a počtu očkovacích dávok a tiež vykonali analýzu prospechu a poškodenia na základe dostupnej literatúry o riziku hospitalizácie súvisiaceho s COVID-19 vo vekovej skupine. „Výsledky ukázali, že celkovo bolo identifikovaných 257 CAE. Miera na milión po druhej dávke u chlapcov vo veku 12-15 rokov bola 162,2 a vo veku 16-17 rokov 94,0.

Medzi dievčatami bola miera výskytu 13,0 a 13,4 na milión. U chlapcov vo veku 12-15 rokov bez komorbidít, ktorí dostávajú druhú dávku očkovania proti mRNA, bola miera CAE 3,7 až 6,1-krát vyššia ako ich 120-dňové riziko hospitalizácie COVID-19 k 21. augustu 2021 a 2,6- 4,3-násobne vyššie v čase vysokého týždenného rizika hospitalizácie ako napríklad v januári 2021,“ uvádza v statuse doktor Piják.

Doktor Piják: Ivermectín má vynikajúcu účinnosť, kým u vakcín nebola ich účinnosť dostatočne vyhodnotená
Byť či nebyť? Túto hamletovskú otázku by sme v súčasnosti mohli položiť aj takto: Liečiť či očkovať? Mnohí svetovo uznávaní vedci a lekári sa prikláňajú skôr k myšlienke liečiť. Ich odporcovia sú zase presvedčení o tom, že proti COVID-19 je... Čítať ďalej
25 | 08 | 2021 | Jozef Uhlarik

Je potrebný ďalší výskum závažnosti a dlhodobých postvakcinačných následkov

„U chlapcov vo veku 16-17 rokov bez lekárskych komorbidít bola miera CAE v súčasnosti 2,1 až 3,5-krát vyššia ako ich 120-dňové riziko hospitalizácie v súvislosti s ochorením COVID-19 a 1,5 až 2,5-krát vyššia v čase vysokej týždennej hospitalizácie s ochorením COVID-19,“ pridáva Piják, podľa ktorého autori štúdie v závere konštatovali, že po vakcinácii bola miera CAE najvyššia u mladých chlapcov vo veku 12-15 rokov po druhej dávke.

U chlapcov vo veku 12-17 rokov bez zdravotných komorbidít je pravdepodobnosť postvakcinačnej dávky dvoch CAE 162,2, respektíve 94,0/milión. Tento výskyt prevyšuje ich očakávanú 120-dňovú hospitalizáciu na COVID-19 pri miernom, ako aj pri vysokom výskyte hospitalizácii na COVID-19,“ uvádza ďalej doktor Piják, podľa ktorého je potrebný ďalší výskum závažnosti a dlhodobých následkov postvakcinačného CAE.



Doktor Michal Piják ale upozorňuje, že v správe, ktorá informuje o tejto štúdií, zverejnenej na stránke Medical News Today sa uvádza:

  • Nová, zatiaľ nerecenzovaná štúdia dospela k záveru, že zdraví chlapci vo veku 12-17 rokov mali po druhom očkovaní proti mRNA COVID-19 vyššiu hospitalizáciu v dôsledku zápalu srdca ako očakávanú mieru hospitalizácie pre COVID-19 v tejto vekovej skupine.

  • Nerecenzované správy o vedeckom výskume, ktoré ostatní odborníci v danej oblasti pred zverejnením nehodnotili by nemali viesť ku klinickému rozhodovaniu.

  • V prípade tohto príspevku existuje niekoľko problémov s údajmi, ktoré vedci použili, čo obmedzuje presnosť a použiteľnosť zistení štúdie.

  • CDC analýza správ o zápaloch srdca po vakcínach proti COVID-19 sa v súčasnosti posudzuje vo veľkom recenzovanom časopise.


Mesík a Piják píšu Hegerovi otvorený list: Štyri účinné opatrenia a nulové náklady!
Vláda a jej „odborníci“ na Covid a proticovidové opatrenia, spoločne s médiami, už strašia verejnosť s tým, čo príde na jeseň, po návrate ľudí z dovoleniek, respektíve po návšteve pápeža. Divné ale však je, že tam môžu ísť iba zaočkovaní! Zrejme s... Čítať ďalej
27 | 08 | 2021 | Jozef Uhlarik