Peter Pellegrini: Drastické znižovanie príjmov je neprípustné
02 | 10 | 2021 I Eka Balašková

Hlas- SD  podal tri návrhy zákonov, ktoré majú zlepšiť život ľudí. Ale aj pomôcť prekonať ťažké obdobie, v ktorom sa stretáva ďalšia vlna covidu19 a zvyšovania cien energií.


"Namiesto hádok a dokazovania si vlastného ega sú prioritou HLASU ľudia a ich lepší život. " To tvrdí vo videu na sociálnej sieti jeho predseda Peter Pellegrini.


Pandemická OČR

"Stále viac a viac rodičov je v domácej karanténe s deťmi a preto Hlas SD navrhuje: Aby zákon každému rodičovi, ktorý bude z vážnej udalosti z rozhodnutia štátu musieť zostať doma, umožnil dostávať OČR vo výške svojho čistého príjmu. Malo by to zabezpečiť, aby v rodinách nedochádzalo k drastickému zníženiu príjmov. Zvlášť, keď navyše prichádza zvyšovanie cien energií." Hovorí Peter Pellegrini.


Dočasné zníženie DPH na energie pre domácnosti na 5 percent

"Návrh sa týka tejto vykurovacej sezóny, až do 1. januára 2023 a zahŕňa ceny za elektrinu, teplo na vykurovanie, teplú vodu. V súčasnosti je DPH na tieto komodity vo výške 20%. Toto opatrenie by výrazne znížilo ekonomický dopad na najviac ohrozené skupiny obyvateľov." Pokračuje ďalej predseda Hlasu.


Garancia pre slovenských dôchodcov

"V prípade, že dôchodca poberá nízky dôchodok a inflácia je vypočítaná tak, že valorizácia by bola príliš nízka tak, ako je to v prípade nasledujúceho roku,  HLAS navrhuje, aby mal garantovanú minimálnu valorizáciu vo výške 2 percentá priemerného dôchodku na Slovensku." Vysvetlil svoje plány Peter Pellegrini.


(Medzititulky red. HD.)


Pellegrini: „Systém je v poriadku, treba nasadiť ľudí, ktorí ho nebudú kriviť.“
Denník Plus jeden deň uverejnil interview o aktuálnej politickej situácii, minulosti a o politických ambíciách Petra Pellegriniho, predsedu strany Hlas - sociálna demokracia. Aktuálne preferencie túto stranu posúvajú na miesto lídra opozície, hoci... Čítať ďalej
27 | 09 | 2021 | Ján Papuga