Otrasný prípad dievčenského gangu: "Kľakni si a pros o odpustenie"
02 | 10 | 2021 I Eka Balašková

Na jar v tomto roku prepuklo to, čo sa po meste šuškalo už minimálne niekoľko mesiacov. V okolí autobusovej a vlakovej stanice v Komárne, prípadne v „tuneli“ vyčíňa „dievčenský gang“. Ten fyzicky napáda bezdomovcov, a okráda menšie deti idúce z vlaku/autobusu, prípadne dôchodcov.


Obyvatelia bývajúci na Košickej ulici na „dievčenský gang“ nie raz upozorňovali – dianie mali priamo pred očami a volávali Mestskú, prípadne štátnu políciu. Kým tí však prišli, nenašli na mieste ani obete a páchateľky už vôbec nie. Takže aj kompetentní o nich vedeli, no „konali“ v zmysle, že veď sú to deti, ktoré nie sú stíhateľné. Prípadu sa venuje web topky.sk.


Aj my sme boli mladí – obhajujú svoje ratolesti niektorí rodičia


Šokujúci je prístup niektorých rodičov, ktorí konanie svojich detí obhajujú tvrdením, že veď aj oni boli mladí a tiež všeličo vystrájali, no „vyrástli“ z toho. Tieto dievčatá s tým nemali najmenší problém. Dokonca si to natáčali a videá zavesili na sociálnu sieť.



Kľakni si a odpros!


"15 ročná dievčina s dvoma kamarátkami si vyčíhali o dva roky staršiu študentku a v tuneli, vedúcom popod železničnú stanicu, spájajúcom dve sídliská, ju donútilo kľaknúť si, odprosiť a hľadieť jej pri tom do očí. Aby toho nebolo málo, páchateľka staršie dievča kopla do tváre. Zranenia dievčaťa si vyžiadali týždennú liečbu. Tie fyzické. Psychické následky budú mať zrejme ďaleko väčší dosah." Popisuje teraz už medializovaný prípad web topky.sk.


Bez videa všetko OK

"Kompetentných rozhýbalo až video Na sociálnej sieti. Po ňom vyšetrovateľ obvinil 15 ročné dievča z trestných činov vydierania a výtržníctva. Otázne však je, prečo to muselo zájsť až takto ďaleko? Už niekedy na jeseň minulého roku sa komárňanskými skupinami mihli prvé informácie o tom, že „nejaké dievčatá pod stanicou napadli bezdomovca“, prípadne „tie baby pod stanicou zase okradli dôchodcu, volali sme na políciu, kým prišli, nikde nikoho“. " Pripomínajú Topky.


Je na počudovanie, že v takom malom meste, ako je Komárno „sa nevedelo“, kto tvorí „dievčenský gang“ a neriešila ich „sociálka“ skôr.


(Medzititulky red. HD.)


Na čerpacej stanici v Turčianskych Tepliciach našli migrantov
Policajti našli na čerpacej stanici v Turčianskych Tepliciach sedem nelegálnych migrantov z Maroka, Palestíny a Južného Sudánu. V návesoch kamióna prešli stovky kilometrov zo Srbska. Osudom mužov sa bude polícia ďalej zaoberať. Informovala o tom v... Čítať ďalej
02 | 10 | 2021 | Ivan Mihale/ TASR