Neskutočná „kázeň“ rozhnevaného kňaza. TOTO jeho ovečky tak ľahko nerozdýchajú (VIDEO)
02 | 10 | 2021 I Jozef Uhlarik

Veriaci chodia do kostola najmä očistiť svoju dušu, ale aj myseľ, zveriť srdce Bohu a prísť domov nabitý novou energiou. Kto by však čakal, že kňaz ho pokára ako malé dieťa preto, že nechodí včas do kostola? A veru aj toto sa stalo.


Zrejme nikto z veriacich v obci Ľutina v okrese Sabinov na severovýchode Slovenska, ktoré je najväčším pútnickým miesto gréckokatolíckej cirkvi u nás, nečakal, že sa dočká takých slov od farára, aké počúval v škole či doma od manželky. Miestny Kňaz a protojerej Peter Iľko však pripravil svojím ovečkám také kázanie, aké nikto z nich nečakal zrejme ani v tom najbujnejšom sne. „Kázanie“, ktoré koluje vo videu po internete, sa okamžite stalo hitom.
Boží syn na veriacich sršal oheň a síru sťa naslovovzatý pekelník

Video z farárovho „kázania“ sa objavilo na internete a okamžite sa stalo hitom. Veriaci v Bazilike Zosnutia Presvätej Bohorodičky si pri farárovej „kázni“ asi iba neveriacky pretierali oči a čistili uši či dobre vidia a počujú. To, čo od kňaza počuli ich zrejme vrátilo do školských lavíc. Také karhanie zrejme nepočuli už poriadne dávno. Možno iba doma tí, ktorí sa neskoro vracali zo žúrky či nejakej akcie. Kňaz a protojerej Peter Iľko totiž na veriacich v závere omše pre nedisciplinovanosť poriadne nakričal za to, akí sú pri príchode do kostola nedochvíľni. Na záver jeho omše preto určite tak skoro nezabudnú.

Neuveriteľná kázeň kňaza. TOTO by ste od duchovného zrejme vôbec nečakali (VIDEO)
Mnohí kňazi sa počas kázní vyjadrovali už o všeličom, čo sa dialo v našej spoločnosti, no video, ktoré zverejnil na sociálnej sieti Lukáš Szalai je predsa len niečím zvláštne. Kňaz sa totiž v kázni venuje našej národnej hrdosti, ba dokonca vyzýva,... Čítať ďalej
12 | 07 | 2021 | Jozef Uhlárik


Nedochvíľnosť svojich ovečiek už kňaza a a protojereja Petra Iľka už poriadne nasrdila, a tak sa rozhodol veriacim rázne prehovoriť do duše. Ale to slovíčko „rázne“ zobral úplne vážne. Veriaci pri jeho slovách zostali v šoku, pretože toto od svojho pastora určite nečakali. Mnohí sa možno nad hlasnými a ostrými slovami pastora Petra Iľka zamysleli a vstúpia si do seba. Veď kto by si chce rozhnevať zástupcu toho najvyššieho na našej zemi? „Mám takú jednu srdcovku, ale neviem ako vám to povedať aby ste to tak ... prijali,“ začal nesmelo kňaz, ktorý však o pár minút doslova sršal oheň a síru sťa naslovovzatý pekelník.

Ruský homosexuálny kňaz šokuje: Najlepšie si zabezpečíte kariéru cez biskupovu posteľ!
08 | 03 | 2021 | Diana Zaťková

Vy už o trištvrte na šesť všetkých ohovárate na autobusovej zastávke!

Kňaz veriacim v úvode svojho „kázania“ pripomenul, že mal schválne kázeň o úsmeve, aby jeho neskoršiu kritiku aj s úsmevom prijali, lenže veriaci na sväté prijímanie podľa neho aj tak prichádzali zamračení. Iľko však na zvýraznenie svojich slov začal pomaly zvyšovať hlas. „Dochvíľnosť. Viete čo je dochvíľnosť? Že ak je bohoslužba o šiestej a ty prídeš o 6:02 a ešte chceš ísť na spoveď a ešte povieš farárovi „Prečo meškala služba?“ Ste normálni?“ pýtal sa už poriadne „naštartovaný“ kňaz hovoriaci už východniarskym dialektom, ktorý im vzápätí sarkasticky odporučil, aby radšej ostali doma ak chcú pokračovať v podobnom správaní.



„O šiestej je liturgia a vy idete o 6:10 na službu?! Veď je neplatná! Začala o šiestej!“ pokračoval Iľko so zvýšeným hlasom. „Teraz si zoberte ďalšiu vec, autobus ide o šiestej a vy už o trištvrte na šesť všetkých ohovárate na autobusovej zastávke! Je to normálne?“ pýta už evidentne nahnevaný Iľko. „Môžete sa na mňa hnevať koľko chcete, aspoň budem mať dosť práce pri rozhrešovaní,“ vypustil z úst nečakanú vetu farár. A nebola jediná, pretože veriaci dostali od svojho duchovného poriadnu „nakladačku“.

„Si myslíš, že keď mi tam šmaríš euro či dve eurá ta co, ja spasiteľ sveta? Ja nie som, Kristus je,“ soptí ďalej Iľko. „Drahí bratia a sestry, však to...ách,“ a vtom sa kňaz zasekol aby z úst nevypustil niečo nekresťanské. Nech je tak či onak „kázanie“ kňaza Petra Iľka si zaslúži obdiv nielen nás tu dole, ale aj toho tam hore.

Cirkev toho má „za ušami“ viac ako dosť. Neuveríte, ale aj TAKÍTO boli niektorí pápeži v minulosti
Návšteva svätého otca by mala byť pre Slovákov veľkou udalosťou. Pre protipandemické opatrenia ale nie až takou, akou si ju mnohí predstavovali. Obrovské masy ľudí, ktorí sprevádzali napríklad Jána Pavla II., sa neočakávajú ani len náhodou. Viete... Čítať ďalej
07 | 09 | 2021 | Jozef Uhlarik