Pentagon tvrdí, že pri útoku dronom v sýrskom Idlibe zahynul terorista Al-Káidy
01 | 10 | 2021 I Lukáš Leca

Pentagon priznal útok bezpilotným lietadlom z 20. septembra v sýrskej provincii Idlib, ktorý sa podľa nich zameral na vodcu Al-Káidy Salima Abú-Ahmada a nespôsobil žiadne civilné obete. Túto oblasť kontrolujú militanti podporovaní Tureckom, informuje portál RT.


Ústredné velenie USA (CENTCOM) vo štvrtok oznámilo, že uskutočnilo „kinetický protiteroristický úder“ zameraný na Abú-Ahmada v sýrskej púšti.

"Počiatočné informácie naznačujú, že sme zneškodnili osobu, na ktorú sme mierili, a v dôsledku útoku neexistujú žiadne známky civilných obetí," uviedla poručíčka námorníctva Josie Lynne Lennyová, hovorkyňa CENTCOM.



Posledný verejne známy americký útok dronom proti údajnému teroristickému cieľu sa uskutočnil v Kábule 28. augusta. CENTCOM pôvodne tvrdil, že nedošlo k žiadnym civilným obetiam, potom uviedol, že „sekundárne výbuchy“ mohli spôsobiť niekoľko náhodných úmrtí.

Dva týždne Pentagon trval na tom, že útok bol „spravodlivý“ a dodržoval správne postupy. Avšak 17. septembra uznal, že to bola „chyba“, ktorá si vyžiadala životy 10 nevinných civilistov vrátane siedmich detí. Pri útoku neboli zabití žiadni známi militanti ani teroristickí agenti.

Neuveriteľné: V Nemecku súdia za spoluúčasť na vraždení 96-ročnú dôchodkyňu!
Dobehla ju minulosť. V Nemecku posadili za mreže 96-ročnú dôchodkyňu. V mladosti však nebola žiadne neviniatko. Na jej brutalitu zaplatilo asi10-tisíc ľudí vlastným životom. Čítať ďalej
01 | 10 | 2021 | Jozef Uhlarik