Ďateľ predpovedá: Keď začne hovoriť Košč, Lipšic bude mať čo robiť
01 | 10 | 2021 I Jozef Uhlarik

Daniel Lipšic sa stáva doslova toxickou osobou. Šéfa špeciálnej prokuratúry ale tvrdošijne podporujú najmä koaliční politici, ktorí nechcú vidieť to, čo sa s ním ťahá z minulosti ani to, čo ako osoba stvára v súčasnosti. Aj za ich podpory sa šéf špeciálnych prokurátorov správa doslova ako „mocipán“.


Na šéfa špeciálnych prokurátorov Daniela Lipšica má svoj nekompromisný názor aj novinár a bývalý príslušník SIS Peter Tóth, ktorý na sociálnej sieti vystupuje pod pseudonymom Ďateľ. V statuse ho dokonca nazýva Matovičovým Himmlerom. A v súvislosti s jeho stretávaním sa s Dušanom Kováčikom použil veľmi zaujímavé, no zároveň úsmevné, slovné spojenie.
Lipšic sa vraj stretával u Košča s Vladom Pčolinským aj Kováčikom

Tóth síce hneď v úvode statusu píše, že veľmi nerád robí reklamu Pluske, ale toto je pre neho naozajstná chuťovka. „Nech hovorí pravdu kriminálnik Košč alebo výnimočne neklame Matovičov Himmler Lipšic, v každom prípade to vrhá naozaj nepekné svetlo na bossa Úradu špeciálnej prokuratúry. A nielen naňho,“ konštatuje „Ďateľ Tóth, podľa ktorého kriminálnik Košč potvrdil, čo už zverejnil bývalý šéf NAKA Branislav Zurian, a to že Matovičov Himmler Lipšic sa stretával u Košča na terase v spoločnosti ďalšieho kriminálnika Pčolinského s bývalým šéfom špeciálnej prokuratúry Dušanom Kováčikom.



„A podržme sa! Všetko to sprostredkoval kriminálnik a Lipšicov kajúcnik Slobodník. No roztomilé,“ škerí sa Ďateľ-Tóth. „A! Košč tvrdí, že debata bola o tom, ako by mohol Matovičov Himmler Lipšic cez svojich sluhov v Aktualitách a Denníku N zabezpečiť zmiernenie útokov na Kováčika. Lenže! Matovičov Himmler Lipšic oponuje. Vraj nie, nie, nie. On „len“ s Kováčikom preberal kauzy svojich klientov. No na popukanie,“ pokračuje vo svojej humornej tónine bývalý SIS-kár a dodáva, že jedna možnosť je horšia ako druhá. „Vravel som to už dávno. Keď začne hovoriť kriminálnik Košč, nielen jeho partner v zločine Pčolinský, ale aj Matovičov Himmler Lipšic nebude stíhať meniť plienky,“ píše na samý záver statusu Peter Tóth alias Ďateľ.

Lipšicove tajné schôdzky: S Kováčikom žehlil vlastné problémy. Asistovali im Košč s Pčolinským!
Zdá sa, že špeciálny prokurátor Daniel Lipšic má dve tváre. Nedávno oslavoval prvostupňové odsúdenie na štrnásť rokov väzenia svojho predchodcu, bývalého špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika, no pred časom sa s ním potajomky stretával. A ak je... Čítať ďalej
30 | 09 | 2021 | Diana Zaťková