Neuveriteľné: Oľga má po očkovaní poškodené zdravie, ministerstvo jej však odškodné uznať nechce
30 | 09 | 2021 I Jozef Uhlarik

Skutočnosť, že je očkovanie proti COVID-19 nebezpečné a ohrozuje zdravie, je známa od začiatku. Rovnako tak sa vie, že za prípadné poškodenie zdravia výrobca zodpovednosť nenesie. A tu je najväčší problém, lebo v mnohých prípadoch dáva ruky preč od zodpovednosti aj ministerstvo zdravotníctva.


Poškodenie zdravia po vakcíne na koronavírus hlásili aj v Čechách viacerí ľudia, odškodnenia sa však, zatiaľ, nedočkal nikto. Ako informuje portál cnn.iprima.cz, po očkovaní majú v ostatnom čase problémy so zdravím, ale aj s odškodnením, dve ženy. A tak, ako na nich kašle výrobca, tak na nich kašle aj štát!
Ministerstvo síce situácia mrzí, nárok na odškodnenie ale vraj Oľga nemá

V Česku síce platí rok a pol zákon, na základe ktorého môžu ľudia žiadať o odškodné za ujmu spôsobenú očkovaním, doteraz ale nikto zo žiadateľov neuspel. Svoju skúsenosť s tým má aj pani Oľga, ktorá po očkovaní trpí obrnou lícneho nervu. Ministerstvo zdravotníctva jej odkázalo, že ho situácia síce mrzí, ale že na odškodnenie rovnako nárok nemá. „Rozbolela ma ruka, bolesť postupovala do ramena cez krčnú chrbticu až do ucha. V noci som kvôli tomu nemohla spať,“ opísala Oľga, ktorá na začiatku ničomu z toho nevenovala veľkú pozornosť, svoj súčasný stav. Myslela si totiž, že ide o bežné nežiaduce účinky po očkovaní. Jej stav sa ale rapídne zhoršoval, veľmi ju rozbolela polovica hlavy, pričom bolesť nešlo ničím utíšiť.

„Šiesty deň po očkovaní sa mi zdalo, že mám niečo s ústami. Akoby sa mi krútili. Keď som sa ráno zobudila, mala som ochrnutú polovicu tváre, nemohla som zavrieť oko a poriadne sa napiť ani najesť,“ dodáva Oľga, ktorú jej praktická lekárka poslala na neurológiu, kde podstúpila niekoľko vyšetrení, vrátane bolestivej lumbálnej punkcie, teda odberu mozgovomiechového moku z chrbticového kanála. A výsledky? Všetky negatívne! „Lekári mi povedali, že na 99% mi obrnu lícneho nervu spôsobilo očkovanie,“ prezradila smutne Oľga, pričom s verdiktom lekárov súhlasilo i ministerstvo zdravotníctva. „Pre vakcínu Comirnaty sa v prípade obrny lícneho nervu jedná o očakávaný nežiaduci účinok,“ napísali však úradníci do zamietnutia jej žiadosti o nejaké finančné odškodnenie.

Finančné odškodnenie za následky po očkovaní proti COVID-19 vo Švédsku
18 | 09 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Problémom na odškodnenie je formulka - zvlášť závažné ublíženie na zdraví

Olga síce v snahe získať odškodné po očkovaní doložila všetky lekárske správy, ani to ale nestačilo, pretože od nej požadovali aj znalecké posudky. „Veľmi ľutujeme vašich prekonaných ťažkostí, ktoré mohli vzniknúť v súvislosti s očkovaním proti Covidu,“ napísali jej z ministerstva. Podľa spolku Rozália, ktorý ľuďom trpiacim následkami po očkovaní pomáha s administratívou, je ale práve znalecký posudok v gescii ministerstva. Oľge navyše zdravotné ťažkosti pretrvávajú. „Opúcha mi polovica tváre, šušlem a možno budem musieť ísť na operáciu s okom, ktoré nemôžem úplne zavrieť, pridala nešťastná žena, ktorú šokovala reakcia ministerstva, podľa ktorého aj keď ide o značné komplikácie, dá sa s nimi žiť! „Podľa názoru ministerstva nejde o nejaké závažné ublíženie na zdraví. Je nám ľúto, že pre vás nemáme priaznivejšie správu,“ odpísali Oľge z ministerstva s tým, že situáciu považujú za vybavenú!

Český komentátor Baťa: Čo sa o vakcínach nehovorí, naopak, čo sa musí ututlať
Politická reprezentácia a z časti aj odborná verejnosť vyvíja cez nimi finančne podporované médiá nemalý tlak na vakcináciu nás, občanov. Je to vraj dôležité na to, aby sa eliminovalo ďalšie nebezpečenstvo možného návratu Covidu-19, píše v... Čítať ďalej
04 | 07 | 2021 | Ivan Brožík


Advokátka Zuzana Candiglioty si myslí, že ministerstvu nahráva formulácia „zvlášť závažné ublíženie na zdraví“. „Toto je pojem, ktorý sa vykladá tak, že už musíte skoro umierať, aby ste vôbec niečo dostali. Vždy si nájdu výhovorku, prečo odškodnenie nepriznať. Zákon je napísaný tak, aby sa vlk nažral a koza zostala celá,“ zareagovala na postup ministerstva a znenie zákona právnička, ktorý s tým ale vôbec nesúhlasí. Problémy po očkovaní mala aj pani Zuzana, ktorá dostala päť minút po podaní druhej dávky anafylaktický šok. Ten sa jej počas hospitalizácie dostavil ešte niekoľkokrát. Zuzana išla na očkovanie kvôli tomu, že mala ľahkú astmu a srdcovú arytmiu. Koronavírus teda mohol skončiť pre ňu fatálne.

Škandál: V EÚ, teda aj na Slovensku nie je výrobca liekov povinný za nežiaduce účinky odškodňovať!
Slovensko sa chce zaradiť medzi tie krajiny, ktoré budú mať zaočkovaných toľko svojich obyvateľov, aby mohlo dosiahnuť kolektívnu imunitu. S tými, ktorí Covid prekonali sa ale akosi neráta. Bodujú len tí, ktorí si dajú pichnúť experimentálnu... Čítať ďalej
26 | 08 | 2021 | Jozef Uhlarik

Teoretický nárok na odškodnenie po očkovaní Zuzana predsa len má

Zuzane sa po druhej dávke problémy výrazne zhoršili. Vrátili sa je astmatické záchvaty, ktoré sa učia rozpoznávať od anafylaktického šoku. Jej neoddeliteľnou súčasťou sa teda stalo adrenalínové pero. Zuzana by podľa advokátky nárok na odškodnenie teoreticky mala, pretože s ním predbežne počíta vykonávacia vyhláška. Tá ale ešte nie je schválená. „Mala by uľahčiť situáciu žiadateľom, ktorých zranenia bola popísaná vo vyhláške, ale nie všetkým žiadateľom. Príkladom je anafylaktický šok. Tu by mali situáciu uľahčenú v tom, že by to bolo považované za preukázané,“ doplnila advokátka Candigliota.

Konečne ľudský prístup: Každý, koho vo Švédsku postihli po očkovaní nežiaduce účinky, bude odškodnený
Švédska vláda oznámila nový návrh, podľa ktorého budú mať nárok na odškodnenie tí, ktorí v dôsledku očkovania proti koronavírusu mali nepriaznivé vedľajšie účinky. Téme sa venuje portál Breitbart. Čítať ďalej
12 | 09 | 2021 | Diana Zaťková