Blaha koalícii a Čaputovej: My sa nezľakneme. Keď príde čas zúčtovania, vy to pocítite ako prví
30 | 09 | 2021 I Jozef Uhlarik

Grilovačka, akú asi nikto nečakal. Aj tak by sa dalo nazvať včerajšie vystúpenie generálneho prokurátora Maroša Žilinku v našom parlamente pri predkladaní správy poslancom o činnosti prokuratúry za vlaňajší rok.


Maroš Žilinka to niektorým politikom opäť raz povedal od srdca. Zarážajúce na celom tom ale bolo to, že kým opozícia ho bránila, koalícia, ktorá ho do funkcie vlastne dostala, bola nečakane útočná. Aký má podpredseda Smeru-SD Ľuboš Blaha názor na včerajšiu „grilovačku“ generálneho prokurátora to napísal v statuse, v ktorom viacerých koaličných kolegov vôbec nešetril.
Charakterové monštrá a odborní nímandi idú poučovať Žilinku o prokuratúre?

Blaha je presvedčený, že každý, kto sa postaví proti tejto vláde, je predmetom pranierovania a lynču. V parlamente si to zažil aj generálny prokurátor Maroš Žilinka. „Vôbec tohto pána osobne nepoznám, ale dnes som ho napriek tomu bránil pred primitívnymi útokmi od Šeligu, Baránika či Dostála. Pretože Marošovi Žilinkovi nesiahajú morálne ani odborne ani po členky,“ konštatuje v úvode Blaha, ktorý kritiku na spomínanú trojicu vzápätí rozmieňa na drobné. „Šeliga je 31-ročná Kiskova podržtaška, ktorá zastupuje v politike akurát seba a svoju Jaňulu.

Hlavná vec, že tam vykrikuje po Žilinkovi, nech vysvetľuje svoje kroky verejnosti. O akej verejnosti Šeliga rozpráva? Na verejnosti posledné dva roky nebol, pretože chodí po kanáloch a pokútne sa opíja s milenkou po Hríbových krčmách. Keby niekedy vyliezol na verejnosť, videl by, že Žilinka má podporu Slovákov. Na rozdiel od Lipšica a tejto primitívnej vlády,“ kopol si Blaha do podpredsedu strany „bez ľudí“.

„Generál“ Žilinka ďakuje kolegom prokurátorom, ktorí za ním stoja a podporujú ho
Už toho majú dosť! Prokurátori sa rozhodli, že svojím vyhlásením odsúdia útoky politikov, niektorých médií a tiež špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica na generálneho prokurátora Maroša Žilinku, ktorému vyjadrujú svoju plnú... Čítať ďalej
27 | 09 | 2021 | Jozef Uhlarik


Naprázdno ale neobišli ani ďalší dvaja menovaní. „Baránik je taxikár z Toronta a Dostál socialistický zväzáčik, ktorý za bývalého režimu písal budovateľské články do Nového Slova a 18. novembra 89 náhle pochopil, že je veľkotonážny pravičiar. Takéto charakterové monštrá a odborní nímandi idú poučovať Žilinku o prokuratúre? Chlap robí prokurátora od roku 1995. To ešte Šeliga ťahal káčera. Je PhD. a má za sebou kopu štúdií,“ pustil sa smerák najskôr do Baránika.

„Dostál sa zmohol akurát tak na diplomovku o anglickom parlamentarizme. Čo ten mudruje o prokuratúre? Keď hovorí Žilinka, má len ticho sedieť, šúchať nožičkami a pozorne si robiť poznámky,“ zakončil Blaha kritiku „najsvätejšej trojice“.

Baránek: "Žilinka, na ktorého mafia vypísala odmenu za fyzickú likvidáciu, musí čeliť niktošom"
Ján Baránek v príspevku na sociálnej sieti reaguje na rokovanie Ústavnoprávneho výboru NR SR, kde bol "vypočúvaný" generálny prokurátor Maroš Žilinka. "Ľudia, ktorí by sami o sebe nevyhrali ani voľby do "Rady pomocnej školy", len z titulu funkcie,... Čítať ďalej
10 | 09 | 2021

Oni Žilinku nenávidia, lebo sa drží zákona. A oni nechcú zákon, oni chcú lynč

Podpredseda Smeru-SD priznáva, že nakladal primitívom z koalície a zastal sa „generála“ Žilinku, lebo je odborník a profesionál. „A je šialené, že vláda ide meniť paragrafy len preto, lebo sa jej politicky nepáči, ako prokurátor rozhodol - toto sa nedeje ani v Zimbabwe. Oni Žilinku nenávidia, lebo sa drží zákona. A oni nechcú zákon, oni chcú lynč. To je celé. Každý, kto sa im vzoprie, je predmetom honu na čarodejnice. Príkaz zněl jasně - Smer musí byť zničený,“ píše ďalej Blaha, ktorý nevynechal ani to, aby si kopol do prezidentky, ktorá si pozvala „na koberček“ lídrov štyroch strán, vrátane dvoch opozičných, ktorým, podľa neho, odkázala, nech nerozdúchavajú nenávisť a koaličným lídrom odporučila, nech sú stabilní, čiže nech držia vládu.

„Ona si ešte dovolí nadávať na opozíciu, vraj sme to my, kto rozdúchava nenávisť. Pretože bránime tých, ktorým berú ľudské práva. Bránime ľudí, ktorých označujú takí ako Čaputová za „dobytok“ a „dezolátov“. A my sme vraj tí zlí,“ doslova soptí smerák a jeden z najväčších zástancov pracujúceho ľudu.



„Toto, čo sa tu deje, pod taktovkou liberálnych médií, je nástup fašizmu. A sekunduje pri tom vláda aj prezidentka. Vyvolávajú nenávisť voči Smeru, šíria hejt voči generálnemu prokurátorovi. Čím viac budú do nás útočiť, tým viac budeme rásť. Pretože ľudia už toho ich jednostranného hejtu majú plné zuby. Vidia, že rozvrátili Slovensko. A chcú revanš,“ konštatuje podpredseda Smeru-SD, podľa ktorého Čaputová ukázala, že je len hovorkyňou Hegeromatovičovej vlády. A že podnecuje nenávisť voči nezaočkovaným, aj voči Smeru. „My sa nezľakneme. Budeme brániť právny a sociálny štát, budeme brániť ľudí, budeme brániť Slovensko. A keď príde čas zúčtovania, vy to ucítite. Ako prví,“ odkazuje koalícii aj hlave štátu Ľuboš Blaha.

Blaha: Matovič vyhlásil Slovákom vojnu, my povedieme národ do boja!
A je to tu zase. Bitka o peniaze pre tých, ktorí to najviac potrebujú – rodiny s deťmi. To, koľko im navrhuje pridať súčasná vláda je nielen smiešne, ale priam urážajúce a na zaplakanie. Ako sa dá ináč nazvať mesačné zvýšenie rodinných prídavkov o... Čítať ďalej
28 | 09 | 2021 | Jozef Uhlarik