Weis: Zdravotná sestra v Taliansku, ktorú postavili mimo služby, vyhrala súd. Nedala sa očkovať
29 | 09 | 2021 I Petra Demková

Právnik Peter Weis prináša informáciu o významnom rozsudku, ktorý padol v Taliansku. Zdravotná sestra, ktorú suspendovali preto, že sa odmietla dať očkovať, vyhrala súd. Zamestnávateľ jej musí vyplatiť ušlú mzdu aj s príplatkami a úrokmi.


„V Taliansku svitá na lepšie časy. Zdravotná sestra bola postavená mimo službu len preto, že sa odmietla ‘očkovať’ proti kovidu. Odvolací súd jej dal za pravdu,“ informuje právnik Peter Weis.

„Advokát Sandri sa domnieva, že tento prípad poslúži ako vzorový pre ďalšie rozhodnutia v podobných právnych veciach. Podľa právnika sa súd vyjadril na margo nútenia do vakcinácie v tom zmysle, že ide o šikanu zo strany zamestnávateľa,“ doplnil známy advokát.

Sabaka sa priznal, že dostal sponzorské. Jeho vysvetlenie bolo trápne a potom úplne zmizlo
MUDr. Sabaka, veľký propagátor očkovania, znervóznel. Niekto totiž vysnoril, že dostal sponzorský dar od spoločnosti Tipos. V skratke povedané – od štátu. Na sociálnej sieti okamžite vyrukoval s obhajobou. Z nejakého neznámeho dôvodu však jeho... Čítať ďalej
28 | 09 | 2021 | Petra Demková


K svojmu príspevku pripojil Peter Weis aj článok, z ktorého čerpá. Článok z portálu livesitenews.com nesie názov „Taliansky súd sa postavil na stranu sestry ktorá bola neprávom postavená mi o službu za odmietnutie vakcíny proti Covid-19“. Píše sa v ňom, že prelomový rozsudok vydal milánsky tribunál 16. septembra na základe odvolania zdravotnej sestry. Vo februári bola suspendovaná bez náhrady mzdy, pretože odmietla prijať očkovanie, ktoré jej nariadil zamestnávateľ.

Tribunál označil postup za „nezákonný“ a nariadil zamestnávateľovi, aby sestre vyplatil plnú mzdu s úrokmi aj nedoplatkami. Rozhodnutie ruší predchádzajúce rozsudky súdu v podobných prípadoch.  

Rozhodnutie je obzvlášť významné, pretože ruší predošlé precedensy a zakotvuje v zákone nezákonnosť prepustenia zamestnancov z dôvodu odmietnutia očkovania. Právnik Sandri porovnal prípad s prípadom piatich sestier ktoré boli v podobnej situácii. Tie v máji s odvolaním neuspeli. Vtedy médiá hlavného prúdu zdôrazňovali výsledok tohto rozsudku a zašli tak ďaleko, že presviedčali verejnosť, že je zbytočné vôbec sa odvolávať v takýchto prípadoch.

Baránek: Normálny človek si nedá pichnúť do tela niečo, za následky čoho nenesie nikto zodpovednosť
Aj Slovensko je jedným z mnohých štátov, kde doslova zúri očkovacia mánia zameraná na čo najväčší počet ľudí, ktorí si dajú pichnúť experimentálnu vakcínu proti COVID-19. Počty ľudí, ktorí sa na to nenechali nahovoriť sú ale stále pomerne... Čítať ďalej
28 | 09 | 2021 | Jozef Uhlarik