V Británii sa stupňuje šialenstvo: V hádke o palivo na čerpačke vytiahol motorista nôž! (VIDEO)
29 | 09 | 2021 I Diana Zaťková

V britskej kríze dodávky palív, ktorá v niektorých častiach krajiny zanechala 90 percent čerpadiel bez pohonných látok, sa situácia vyhrocuje. Rozzúrený motorista vytiahol na iného vodiča v rade na čerpacej stanici nôž, informuje portál RT.



S nervami v koncoch



Video ukazuje zúrivého vodiča, ako sa oháňa nožom na benzínovej stanici v okrese Welling v juhovýchodnom Londýne. Muž so zbraňou kričal na druhého motoristu, ktorého obvinil z pokusu o skrátenie si dlhého radu na palivo.

Po intenzívnej slovnej výmene sa muž začal k autu približovať s ostrým predmetom, potom vykopol dvere vodiča a odtrhol spätné zrkadlo vozidla. Metropolitná polícia uviedla, že bola zavolaná okolo 14:30 miestneho času „na správy o hádke dvoch motoristov pred benzínovou stanicou na ulici Bellegrove Road vo Wellingu“.
Polícia incident preveruje

Policajti dorazili na miesto a nenašli žiadne stopy ani po jednom z vozidiel zapojených do rozruchu. "Neboli hlásené žiadne zranenia a neboli identifikovaní žiadni podozriví," uviedla polícia, ale dodala, že preverí zábery šíriace sa online  "ako súčasť našich prebiehajúcich vyšetrovaní."

Kým Hegerova vláda proti Rusku bojuje, Maďari podpísali s Rusmi zmluvu na dodávku lacného plynu
Maďari to vyhrali! Ruský energetický gigant Gazprom podpísal v Budapešti 15-ročný dodávateľský kontrakt s maďarskou energetickou spoločnosťou MVM Group. Ide o dodávku 4,5 miliardy kubických metrov plynu prevažne južnou trasou. Vedie cez Čierne... Čítať ďalej
29 | 09 | 2021 | Diana Zaťková


Británia sa dostala do šialenstva po tom, čo krajinu zasiahol nedostatok paliva. V utorok však minister dopravy Grant Shapps novinárom povedal, že existujú „prvé veľmi predbežné známky stabilizácie“. Zdôraznil však, že „to sa zatiaľ vo frontách na benzín neprejaví, ale je to vôbec prvýkrát, čo sme na čerpacích staniciach videli aspoň trochu benzínu“.
V pohotovosti je armáda

V pondelok neskoro v noci britský minister obrany Ben Wallace uviedol, že britská armáda je "v pohotovosti", aby nasadila nákladné autá a vodičov na pomoc počas krízy. V ten istý deň Asociácia maloobchodných predajcov benzínu  vyhlásila, že v niektorých oblastiach je prázdnych 50-90% čerpadiel .



Erdogan mieri na Východ: S Bidenom sa nepohodol, chce upevniť vzťahy s Ruskom
29 | 09 | 2021 | Diana Zaťková