Sopliak Šeliga zase mudroval o prokuratúre. Vraj je uzavretá a nekomunikuje s verejnosťou...
29 | 09 | 2021 I TASR
Poslanec Juraj Šeliga zase mudroval o prokuratúre. Podľa jeho nekompetentných vyjadrení v diskusii o správe o činnosti prokuratúry tento orgán je uzavretý a nekomunikuje s verejnosťou. O sopliakových vyjadreniach informovala TASR.

Dôveru v právny štát znižuje aj to, ak je Generálna prokuratúra (GP) SR uzavretá a nekomunikuje s verejnosťou. Skonštatoval to poslanec Šeliga. Reagoval na vyjadrenia šéfa prokuratúry Maroša Žilinku o tom, že stojí za prokurátormi, ak sa im krivdí. Šeliga mu vyčíta, že sa neozval, keď opozícia označovala viacerých prokurátorov za mafiánov.

"Dôveru v právny štát znižuje to, ak inštitúcia, v tomto prípade GP, je v očiach verejnosti uzavretá, ak nekomunikuje s verejnosťou a neodpovedá na otázky, ktoré sú legitímne," vyhlásil Šeliga. Dokonca obvinil Žilinku zo svojvoľných rozhodnutí a neschopnosti ich verejnosti. Šeliga bohapusto zavádzal, pretože GP ostro sledované rozhodnutia zverejnila na svojej stránke. Obsahovali aj rozsiahle vysvetlenia.

Žilinka naložil v parlamente: Nie som žiaden štatista, aby som podpisoval, čo si niekto želá!
29 | 09 | 2021 | TASR


Poslanec Ján Podmanický hovorí, že GP si získava dôveru. Poukázal na to, že zverejňuje odôvodnenia svojich rozhodnutí. Tvrdí, že pod vedením Žilinku GP dokazuje, že koná zákonne. Ľuboš Blaha zo Smeru označil Žilinku za profesionála a odborníka. Namieta kritiku koalície voči rozhodnutiam generálneho prokurátora a ambíciu zmeniť ustanovenia v zákone len preto, že sa im nepáči niektoré jeho využitie.

Žilinka opakovane podčiarkol, že otvorenosť prokuratúry neznamená anarchiu a ani vysvetľovanie rozhodnutí nemôžu byť nad rámec charakteru prokuratúry. Tvrdí, že pod jeho vedením má každý prokurátor možnosť sa odborne vyjadrovať a na každý názor sa prihliada. "Ale musí to byť korektným spôsobom a zároveň na príslušnej platforme," reflektoval na námietky, že špeciálny prokurátor Daniel Lipšic sa nemohol zúčastniť pracovnej skupiny pre obnovu dôvery v právny štát. Za vhodnú platformu na vyjadrenia prokurátora, ktorými spochybňuje svojho nadriadeného, nepovažuje ani médiá. Hovorí o potrebe diskutovať vo vnútri, odmieta slová o vojne v prokuratúre.

Lenč: Matovičova podržtaška a poskok jeho trójskeho koňa Remišovej získali posty v Eximbanke
Politológ Jozef Lenč na sociálnej sieti upozorňuje na politiku "našich ľudí". Reaguje na rozhodnutie Igora Matoviča, ktorý navrhol do dozornej rady Eximbanky šéfa úradu vlády Júliusa Jakaba a Tomáša Meravého. Ten kritizoval po odídení Márie... Čítať ďalej
29 | 09 | 2021 | Gabriela Fedičová