Smeruje Európa k svojmu koncu? (Elena Pustovojtová)
29 | 09 | 2021 I Zuzana Perželová

Komentár Eleny Pustovojtovej (Fond strategickej kultúry)


Frontových línií niet, na celom kontinente prepukajú lokálne boje.



Boj proti iným myšlienkam

Takzvaných pravičiarov v Európe sledujú rovnako pozorne ako teroristov. S prvými je to oveľa ťažšie. Idey, ktoré ich živia, je ťažké odmietnuť alebo očierniť. Preto je manipulácií s európskymi hodnotami alebo strachom čoraz viac. A boj s ‘’inak zmýšľajúcimi’’ je čoraz ťažší. A frontových línií tu niet, na celom kontinente prepukajú miestne boje.



Hromy, blesky z Bruselu

Vo Francúzsku pravičiari vystúpili s iniciatívou na obnovenie právnej nezávislosti francúzskeho štátu, aby už viac nezávisel od rozhodnutí Súdneho dvora Európskej únie (SDEÚ) a Európskeho súdu pre ľudské práva (ESĽP). „Nadradenosť európskeho práva EÚ“ je základom existencie EÚ. Preto autora iniciatívy Michela Barniera zasiahli také hromy a blesky z Bruselu, že bol nútený ustúpiť, vyhlásil, že ho „nepochopili“.


Smutný príbeh Ellen/Elliot Page: Od hollywoodskej kráľovnej pôvabu po trans aktivistu (Brendan Heard)
Hercova premena rôznymi fázami dnes vytvorila osvedčenú cestu pre mladých: od feministky cez vegánku po homosexuála až po transgendera za 12 rokov, píše vo svojom komentári Brendan Heard. Čítať ďalej
28 | 09 | 2021 | Preklad: Lukáš Leca

Konfrontácia narastá. Áno, „jednota pre spoločnú prosperitu“, ktorá sa stala vlajkou EÚ a odstránila obchodné bariéry medzi štátmi EÚ. Výrazne posilnila vplyv zástancov európskej integrácie. Akonáhle sa však táto „vlajka“ začala sfarbovať šiestimi farbami dúhy, počet tých, ktorí si želali globalizáciu urýchliť, sa začal citeľne znižovať.



V Taliansku vedie pravica

Bruselské vydanie The Capitals s pobúrením zistilo, že spod nôh EÚ mizne celá krajina. Bratia Talianska na čele s Giorgiou Meloniovou a Liga severu Mattea Salviniho v posledných prieskumoch vedú, získavajú 21,1 a 20,6 percenta hlasov. To znamená, že ak by sa voľby konali dnes, Taliani zahlasujú za strany, ktoré vytvoria vládu na čele so 44-ročnou Georgiou Meloniovou, bývalou ministerkou pre mládež v Berlusconiho vláde. Voľby v Taliansku sa majú konať v roku 2023.


„Bratia Talianska“ myslia viac na Taliansko než na osud EÚ, aj preto dlhodobo požadujú blokádu v Stredozemnom mori proti vysadeniu nelegálnych migrantov na talianskom pobreží. Meloniová bola za vystúpenie krajiny z EÚ už v roku 2014. Verí, že EÚ by sa mala stať konfederáciou štátov, ktoré si zachovávajú národné inštitúcie, priority a hodnoty. Tým pádom sú bruselskí úradníci nepotrební. Dodávame, že maďarský premiér Viktor Orbán, premiéri Poľska Mateusz Morawiecki a Slovinska Janez Janša sú Meloniovej spojenci v Európskej únii.


Neporiadok, ktorý po sebe Merkelová zanechá, môže viesť k rozpadu EÚ (Damian Wilson)
28 | 09 | 2021 | Diana Zaťková

Odstráňte diabla EÚ

V USA zvolili nový uhol útoku na európske pravicové konzervatívne sily. Podľa amerického  internetového vydania ‘’Jacobin’’ je Yair Netanjahu, najstarší syn bývalého izraelského premiéra Benjamina Netanjahua, ‘’poster boyom’’ pre nemeckú AfD (Alternatíva pre Nemecko). Vyzval na "odstránenie diabla EÚ, ktorý je nepriateľom Izraela a všetkých kresťanských krajín Európy“. Alice Weidelová, Geert Wilders, Marine Le Penová, Viktor Orbán - všetci sú podľa „jakobínov“ sionisti, ktorí podľa amerického vydania tvrdia, že kresťanské dedičstvo Európy musí byť zachované. Ak zakladateľ brexitovej strany Nigel Farage tvrdí, že jeho krajina je kresťanská, tak je tiež sionista. Vo všeobecnosti každý, kto tvrdí, že Európa je na pokraji pohltenia silami moslimskej invázie, je sionista.


„Pravicu“ a „ľavicu“ v Európe nerozdeľujú ciele a úlohy týkajúce sa usporiadania starého sveta. Rozpory, vrátane politických, spravidla narastajú medzi mladými ľuďmi, ktorí si uvedomujú, že neexistuje rovnosť medzi formuláciou „jednoty a spoločnej prosperity“ a ňou samotnou. Že „spoločné hodnoty“ nie sú vôbec spoločné. Že tieto „hodnoty“ fungujú iba v záujme nadnárodných spoločností a na sebazáchovu byrokracie EÚ. Rozkol preto začína z urazeného národneho a ľudskeho cítenia Nemcov, Francúzov, Holanďanov, Maďarov...


Globalisti dokazujú, že sú hlboko ľahostajní k inštitútu rodiny, ktorá vytvára základy morálky. Spolu s nimi sú tí, ktorí vztyčujú šesťfarebnú LGBT vlajku, majúci stáročnú skúsenosť s kazením morálky. Toto je tvrdá vojna. Chrysoula Zacharopoulou,členka Európskeho parlamentu za stranu Obnovme Európu hovorí, že toto je vojna "proti konzervatívcom za sexuálne a reprodukčné práva obsiahnuté v programe EU4Health, stojaceho 5 miliárd eur.Hovorí, že: „je to hotová vec“.


Je to tak? Je rozhodnuté? Európska civilizácia sa triešti čoraz viac…


Priehľadná propaganda: Imunitný systém sa má údajne podriadiť génovému očkovaniu? (Willi Huber)
Komentár Willi Huber (Report 24) Čítať ďalej
27 | 09 | 2021 | ivrabcova Vrabcová