Imrecze výpoveďou zavaril Výbohovi
29 | 09 | 2021 I Ján Papuga
Podľa čas.sk podnikateľa Miroslava Výboha polícia v rámci vyšetrovania Mýtnika III vyčlenila na samostatné konanie. Bývalý šéf Finančnej správy SR František Imrecze mu svojou výpoveďou poriadne zavaril.

Dôvodom je, že je na neho vydaný medzinárodný zatýkací rozkaz a obvinený nie je k dispozícii orgánom činným v trestnom konaní pre účel vyšetrovania. Zároveň ako svedok proti Miroslavovi Výbohovi vypovedá bývalý prezident finančnej správy František Imrecze. Ten tvrdí, že cez obvineného Miroslava Výboha bolo zabezpečené korumpovanie vtedajšieho štátneho tajomníka ministerstva financií pri nákupe informačného systému virtuálna registračná pokladnica.

Imrecze uviedol, že bol pri dohadovaní korumpovania štátneho tajomníka 150-tisícovým úplatkom. Peniaze mal vyplácať podnikateľ Michal Suchoba a Výboh ich prevzal. Ten neskôr odovzdal Imreczemu a aj Suchobovi odkaz, že „Pelle“ ďakuje. Pelle“ bola prezývka súčasného lídra opozičnej strany Hlas - SD, ktorý bol štátnym tajomníkom ministerstva financií.

Pellegrini: „Systém je v poriadku, treba nasadiť ľudí, ktorí ho nebudú kriviť.“
Denník Plus jeden deň uverejnil interview o aktuálnej politickej situácii, minulosti a o politických ambíciách Petra Pellegriniho, predsedu strany Hlas - sociálna demokracia. Aktuálne preferencie túto stranu posúvajú na miesto lídra opozície, hoci... Čítať ďalej
27 | 09 | 2021 | Ján Papuga