Hostia v podniku vyškolili policajtov. Tí nemajú právo nahliadať do zdravotnej dokumentácie
29 | 09 | 2021 I Petra Demková

Na facebookovom profile Miro Heredoš – Republika sa objavilo video policajnej kontroly v podniku, ktorý sa hlási k iniciatíve „Zelená zóna“. K videu autor príspevku napísal, že hostia hliadku vyškolili. Boli si totiž vedomí svojich práv a povinností. Policajtom nič neukázali.


K zelenej zóne sa hlásia podniky, ktoré odmietajú rešpektovať nariadenia hygienikov a uplatňovať na hosťoch takzvané OTP.

Na videu ktoré bolo zverejnené na profile Miro Heredoš – Republika, je vidieť zamestnanca, ktorý sa vysmieva z prítomných policajtov. Tí sa očividne snažia práve – za jeho chrbtom, kontrolovať sediacich hostí.

Miro Heredoš to komentuje takto: „8 policajtov na prevádzke už kontroluje hostí. Pozor kam sme padli! Devastácia podnikania napreduje, začíname byť ako vo Francúzsku. Osem policajtov prišlo s hygienou kontrolovať hostí do prevádzky Voľná zóna a chcelo legitimovať hostí o Covid pass, teda zdravotnú dokumentáciu.“

Lekárka odmietla zobrať na kontrolu neočkovaného cukrovkára! Očkovať sa nemohol, mal trombózu
Príbehov so zlými skúsenosťami bežných ľudí v zdravotníckych zariadeniach je viac ako dosť. Mnohé z nich však majú doslova pachuť toho, ako to vyzerá, keď sa o pacienta (ne)starajú tí, ktorí sú viazaní Hippokratovou prísahou. Čítať ďalej
29 | 09 | 2021 | Jozef Uhlarik


„Stôl, ktorý sedel pri svojom jedle ich právne vyškolil a nič neukázal, pretože hosť nenosí zdravotnú dokumentáciu pod ramenom a nie je povinný ju ukazovať polícii alebo hygieničkám. To je nonsens non-plus ultra,“ informuje autor príspevku.

Nasleduje inštruktáž pre hostí podnikov. „Priatelia, šikana sa začína obracať na hostí, presne ako sme predpokladali, keď si neporadia s majiteľom - pôjdu po hosťoch!!! Hostia – nedajte sa, prosíme. Vás nemá čo právo kontrolovať policajt alebo hygiena pri jedle a žiadať od vás Covid pass čí zdravotnú dokumentáciu! Vyškolíte ich zákonom o zdravotnej starostlivosti č. 576/2004 Z. z. Jeho § 25 hovorí jasne - policajt, ani hygienik medzi oprávnenými osobami nahliadať do dokumentácie nie sú. Navyše – žiadny hosť nie je povinný nosiť zdravotnú dokumentáciu pri sebe ani hlásiť meno svojho doktora, ktorý jeho dokumentáciu drží u seba!“ informuje autor príspevku.

Sabaka sa priznal, že dostal sponzorské. Jeho vysvetlenie bolo trápne a potom úplne zmizlo
MUDr. Sabaka, veľký propagátor očkovania, znervóznel. Niekto totiž vysnoril, že dostal sponzorský dar od spoločnosti Tipos. V skratke povedané – od štátu. Na sociálnej sieti okamžite vyrukoval s obhajobou. Z nejakého neznámeho dôvodu však jeho... Čítať ďalej
28 | 09 | 2021 | Petra Demková