GP vysmiala Hegera a jeho 17 návrhov: Žiadne konkrétne návrhy slávnej komisie neexistujú!
29 | 09 | 2021 I TASR
Generálna prokuratúra dokonale vysmiala premiéra Eduarda Hegera. Zástupkyňa prokuratúry v komisii vyhlásila, že slávna komisia nemá žiadne konkrétne návrhy, informuje TASR.

Zástupkyňa Generálnej prokuratúry (GP) SR v pracovnej skupine zriadenej Bezpečnostnou radou SR Barbora Hubertová nevie o žiadnych konkrétnych návrhoch vytvorených v rámci skupiny. TASR o tom informoval hovorca GP Dalibor Skladan v reakcii na utorkové (28. 9.) slová premiéra Eduarda Hegera o 17 konkrétnych návrhoch.

"Témou rozhovorov, pokiaľ ide o činnosť prokuratúry, bolo najmä ustanovenie paragrafu 363 Trestného poriadku. Zámerne uvádzam slovo 'rozhovorov', pretože v pracovnej skupine k tejto téme nešlo o odborné rokovanie, ale skôr o predstavenie názorov členov skupiny na možné navrhované zmeny," uviedla Hubertová. Nebol prijatý žiadny záver o tom, ako by mala konkrétna úprava vyzerať. "Ak takýto záver bol urobený, nebol urobený v rámci činnosti skupiny," poznamenala.

Matovič šokuje: Ak neustojíme najbližšie tri týždne, odchádzame.
Minister financií Igor Matovič mení rétoriku! Najnovšie sa vyjadril, že nasledujúce tri týždne budú pre vládnu koalíciu kľúčové. Buď to zvládnu, alebo pôjdu preč. Žeby expremiér konečne pochopil, že na Slovensku tejto vládnej koalícii zo dňa na... Čítať ďalej
29 | 09 | 2021 | Diana Zaťková


Skupina podľa Hubertovej nehovorila ani o rozdelení činnosti GP a Úradu špeciálnej prokuratúry. "Ani v tomto prípade preto nemožno hovoriť o návrhu, ktorý by bol výsledkom činnosti odbornej pracovnej skupiny. Ako členka odbornej pracovnej skupiny za GP SR preto uvádzam, že o výsledku činnosti odbornej pracovnej skupiny nemám informácie, žiadne závery, pokiaľ ide o uvedené inštitúty, neboli v mojej prítomnosti prijaté," vyhlásila Hubertová, ktorá pôsobí ako vedúca oddelenia násilnej a všeobecnej kriminality trestného odboru GP SR.

Premiér v pondelok informoval, že pracovná skupina pre obnovu dôvery v právny štát pripravila zatiaľ 17 konkrétnych návrhov s tým, že niektoré ešte treba rozpracovať. Vysvetlil, že pracovná skupina mala vypracovať rôzne varianty, rozhodnutie bude na politickej úrovni.

Slováci sa musia pripraviť na katastrofu! Zdražovanie bude horšie, ako sme si mysleli, varuje NBS
Ceny lámu rekordy! Masívne zdražovanie energií, rekordné ceny na veľkoobchodnom trhu, zvyšovanie cien základných potravín ako pečiva, mliečnych výrobkov či mäsa, ale aj elektroniky, pohonných látok či tabaku. Národná banka Slovenska (NBS) varuje,... Čítať ďalej
29 | 09 | 2021 | Diana Zaťková