Lipšic príde o mesačný plat, zanedbal si totiž povinnosti
28 | 09 | 2021 I Diana Zaťková


Špeciálny prokurátor Daniel Lipšic príde o mesačný plat. Nestihol totiž podať oznámenie o svojich majetkových pomeroch, píše denník Pravda.



Iba zabudol?

Lipšic popri svojom nabitom programe pozabudol podať oznámenie o svojich majetkových pomeroch. Mal tak urobiť do 30 dní od nastúpenia do funkcie. Upozornil na to predseda parlamentného výboru pre nezlučiteľnosť funkcií Boris Susko (Smer).

„Bolo tam začaté konanie, teraz sme mu uložili pokutu vo výške mesačného platu verejného funkcionára za predchádzajúci rok,“ uviedol Susko po rokovaní výboru.

Kohúti v štvorkoalícii sa častujú vyhrážkami a využíva to Fico, myslí si Remišová
Z toho, čo sa tu deje ťaží predovšetkým Fico! Líderka strany Za ľudí, ktorá sa už dlhšiu dobu zmieta v problémoch, Veronika Remišová sa v diskusnej relácii rádia Expres Braňo Závodský Naživo vyjadrila ku Kollárovým vyhrážkam odchodom z koalície i... Čítať ďalej
28 | 09 | 2021 | Diana Zaťková

30 dňová lehota vypršala pred pol rokom!

Dodal, že bolo viacero verejných funkcionárov, ktorí lehotu 30 dní nestihli. Takúto povinnosť stanovuje zákon o ochrane verejného záujmu pri výkone funkcií verejných funkcionárov.


Daniel Lipšic sa ujal funkcie špeciálneho prokurátora tento rok v polovici februára. Sľub zložil do rúk predsedu parlamentu Borisa Kollára. V marci tak mal mať už oznámenie podané. No, zdá sa, že sa toho okolo jeho osoby za posledného pol roka toľko zomlelo, že  Lipšic na svoje povinnosti jednoducho zabudol.