Jana Bittó Cigániková vyletela na Záborskú. Vraj lozí ľuďom do spálne
28 | 09 | 2021 I Ivan Mihale

Zákon o sprísnení interrupcií je v parlamente pomerne častou témou. Dlhodobo leží v žalúdku poslankyni Záborskej. Jej najnovšia iniciatíva však rozzúrila poslankyňu Bittó Cigánikovú, ktorá reagovala v pléne parlamentu, naozaj ostro. Čo odkázala Záborskej?



Ženy potrebujú svätý pokoj

Na portály Pluska sa objavila informácia, že Bittó Cigániková  ostro skritizovala Záborskú. „Vážená pani, predkladateľka, viete, čo ženy potrebujú? Svätý pokoj. Najmä od vás. Vašu kariéru ste strávili tým, že 30 rokov leziete ľuďom do spální, súkromia, materníc ženám.“ Názor poslankyne strany SaS na interupcie je pritom jasný. Je to vraj jeden najbezpečnejších zákrokov, aké existujú.

Dokonca Bittó Cigániková tvrdí, že interrupcia môže byť ešte bezpečnejšia. Podľa nej  je potrebné lepšie komunikovať s odborníkmi, ktorí dávajú prednosť tabletkovej forme interrupcií: „Koľké roky vám odporúčajú interrupčnú tabletku a ani to s vami nepohne,“  tvrdí podľa Plusky Cigániková.

Neustále výčitky

Saskárka zastáva aj názor, že  Záborská sa tvári, že ženy nevedia rozmýšľať. „Chápem, ako ste na začiatku svojho vystúpenia povedali, vy sa znova vrátite a znova a znova, až kým tu nezavedieme nové Poľsko a 15. storočie,“ dodala Bittó Cigániková na záver vystúpenia v pléne parlamentu.

Štvrtinový Slovák Krčméry sa sťažuje, že sa mu ľudia vyhrážajú a chcú ho fyzicky napadnúť
28 | 09 | 2021 | Peter Sulek