Čaputová poslala slovenskú armádu po prvýkrát na vojenské cvičenie na Ukrajinu. Proti komu? Pýta sa Harabin
28 | 09 | 2021 I Jozef Uhlarik

Slovensko sa zapojí do cvičenia na Ukrajine, k čomu podľa Štefana Harabina dala naša prezidentka Zuzana Čaputová už aj súhlas. Je tu teda namieste otázka, prečo ide Slovensko týmto cvičením provokovať Rusko?


Rusko je háklivé na akékoľvek cvičenia ozbrojených síl v blízkosti svojho územia. A to na Ukrajine také bude. Slovenská armáda bude plniť úlohy bojového výcviku na Ukrajine v rámci cvičenia strategického velenia. Celú akciu v statuse kritizuje exminister spravodlivosti aj vnútra a expredseda Najvyššieho súdu Štefan Harabin.
Slovenská armáda je prvýkrát vyslaná na vojenské cvičenie na Ukrajinu

„Čaputovej a Ficovi zrejme treba pripomenúť, že Slováci v prvej ani v druhej svetovej vojne nebojovali proti Rusku. Na fronte prešli pri prvej príležitosti na stranu Rusov,“ píše v úvode statusu Harabin, ktorý svoje slová vzápätí spresňuje. „Po tom, čo Fico dal reverzný plyn fašistickým Banderovcom na Ukrajine 2. septembra 2014, Čaputová, ako vrchný veliteľ ozbrojených síl, dnes, po siedmych rokoch, poslala slovenskú armádu po prvýkrát vykonávať bojové misie na Ukrajinu. Proti komu?“ pýta sa Harabin.



„Nie náhodou proti Rusku na popud Anglosasov? Asi aj o tejto misii spoločne dnes rokovali Čaputová s Ficom. Je to náhoda? Vie Čaputová a Fico ako dopadol Tiso?“ kladie ďalšie otázky dvojnásobný exminister, mysliac tým nášho prvého slovenského prezidenta keď išiel proti Rusom s Hitlerom, tiež na popud Anglosasov. „Slovenská armáda sa po prvýkrát zúčastňuje na cvičeniach na Ukrajine - Generálny štáb Ozbrojených síl Ukrajiny - IA REGNUM,“ končí svoj status Štefan Harabin.

Neoznámené vojenské cvičenie v rušných uliciach Rigy (VIDEO)
Lotyšské hlavné mesto Riga sa cez víkend nakrátko premenilo na vojnovú zónu, pričom ozbrojení vojaci vo veľkej miere vydesili civilistov. Ukázalo sa, že išlo o cvičenie, ktoré akosi nebolo oznámené, informuje portál RT. Čítať ďalej
14 | 09 | 2021 | Lukáš Leca