Biden dostal posilňovaciu dávku. Tvrdí, že USA budú mať „problém“, kým nebude 98% Američanov zaočkovaných
28 | 09 | 2021 I Lukáš Leca

Americký prezident Joe Biden dostal svoju tretiu dávku vakcíny od Pfizeru proti Covid-19 v priamom prenose. Trval tiež na tom, že „nezaočkovaní“ sú pre Ameriku problémom a vyzval všetkých, aby sa nechali zaočkovať, informuje portál RT.


Biden sa nechal zaočkovať posilňovacou dávkou v pondelok v budove výkonného úradu Eisenhower. Prezident novinárom povedal, že tak robí, pretože regulačné orgány vyhlásili posilňovacie dávky vyrobené spoločnosťou Pfizer za „bezpečné a účinné“.



Reportér CNN poukázal na to, že pondelková "posilňovacia" šou bola historická. Prezident sa totiž prvýkrát nechal zaočkovať pred kamerou. Aj keď prechádzajúce dávky boli taktiež uskutočnené pred kamerou, bolo to predtým, ako Biden zložil prísahu. Jeho predchodca Donald Trump, ktorý sa zotavil z Covid-19 v októbri 2020, bol údajne zaočkovaný pred odchodom z Bieleho domu, ale nie verejne.

Úrad pre potraviny a liečivá (FDA) odporučil posilňovacie dávky minulý týždeň. Avšak odmietol výzvu Bieleho domu, aby ich aplikovala na bežnú dospelú populáciu. Centrá pre kontrolu a prevenciu chorôb (CDC) vo štvrtok rozšírili posilňovacie dávky na „osoby vo vysokorizikovom profesijnom a inštitucionálnom prostredí“.

Lukašenko odmietol zodpovednosť za smrť 11-ročného migranta v Litve
Bieloruský prezident Alexandr Lukašenko v pondelok odmietol zodpovednosť za nedeľnú smrť 11-ročného dieťaťa, ktoré žilo v útočisku pre migrantov v Litve a hranicu z Bieloruska prekročilo pred dvoma mesiacmi. Informovala o tom tlačová agentúra... Čítať ďalej
27 | 09 | 2021 | TASR