Drvivá väčšina prokurátorov podporuje Žilinku!
27 | 09 | 2021 I Ján Papuga

600 prokurátorov zo 942 sa podpísalo pod vyhlásenie, v ktorom okrem iného odmietajú verejne podávané a dehostenujúce vyjadrenia na margo ich práce. Ako uvádza portál denníka Pravda, považujú takéto konanie za prejav osobných ambícií.  


Vyhlásenie je zverejnené na webovom sídle Generálnej prokuratúry. „Tak ako v minulosti, tak ani v súčasnosti sme my, prokurátori, nerozhodovali a nebudeme rozhodovať pod tlakom politikov, verejnej mienky a médií a budeme sa aj naďalej riadiť kritériom zákonnosti, odbornej zdatnosti a objektivity. V tomto smere v plnej miere stojíme za generálnym prokurátorom SR, ktorý v mediálnom vyhlásení dňa 2. septembra 2021 správne uviedol, že on je tým garantom zákonnosti, ktorého rozhodnutia majú slúžiť ochrane práv fyzických osôb, právnických osôb a štátu a že toto poslanie aj mieni napĺňať,“ píše sa vo výzve.
Výzva prokurátorov smeruje najmä k politikom

Výzva prokurátorov smeruje najmä k politikom, ktorí podľa nich neodborne, bez znalosti trestoprávneho konania spochybňujú ich prácu. Požadujú, aby nešírili neodborné stanoviská, ktoré majú slúžiť osobným záujmom, a neznevažovali prácu prokurátorov.

Koaličná schizofrénia, alebo ako za „nekultúrnosť“ nesie vinu Žilinka (Ján Papuga)
Konzervatívny politik, ktorý je napriek svojej liberálnej orientácii predsedom Občianskej konzervatívnej strany a prepašoval sa do parlamentu na kandidátke „liberálnej“ SAS, na margo neúčasti generálneho prokuratúra Maroša Žilinku počas... Čítať ďalej
26 | 09 | 2021 | Ján Papuga


Účelovú zmenu zákonov pre nesúhlas s rozhodnutím prokurátorov považujú vo výzve za neprípustnú. Rovnako prezentovanie odlišného názoru medzi prokurátormi tak, že ide o „vojnu“ medzi nimi. Podľa signatárov sú vzťahy so špeciálnou prokuratúrou na profesionálnej úrovni.

V súčasnosti pracuje politicky ustanovená komisia pre obnovu dôvery v právny štát, ktorej členom je aj Veronika Remišová (Za ľudí). Stalo sa tak po tom, čo Generálna prokurátora v súlade so zákonom zrušila niekoľko obvinení pre podozrenia z nezákonnosti pri vyšetrovaní.