Mazurek: Keď príde na rad s potrebou peňazí obyčajný slušný pracujúci človek, no tak mu povedia – nemáme! (VIDEO)
27 | 09 | 2021 I Jozef Uhlarik

Súčasné Slovensko je v očiach nielen mnohých ľudí, ale najmä opozičných politikov prazvláštna krajina. Peniaze sa nachádzajú na všetko možné, lenže pre obyčajných ľudí a ich potreby sa akosi nájsť v dostatočnej miere nevedia a nedokážu.


Kritiku za doslova plytvanie peniazmi si vláda vyslúžila i od poslanca parlamentu za hnutie Republika Milana Mazureka. Ten zverejnil na svojom profile status aj video z jeho krátkej faktickej poznámky v Národnej rade.  Poukázal na to, že na banky, testy a vojenskú techniku má vláda peniaze vždy, no na ľudí takmer nikdy!
Mali by sa však báť hnevu občanov, ktorí si čoskoro siahnu na úplné dno

„Poslanci vládnej koalície len hanebne mlčali v momentoch, keď sme predstavili náš odškodňovací zákon, ktorý by pomohol státisícom ľudí, živnostníkov a podnikateľov. Hanbia sa, pretože dostali ľudí na dno a pokračujú v tom bez hanby aj naďalej!“ píše v statuse Mazurek a dodáva:

„Mali by sa však báť hnevu občanov, ktorí si čoskoro siahnu na úplné dno. A práve vláda je za to zodpovedná.“ Podľa Mazureka vláda vedela pomôcť bankám, kamarátom pri testovaniach za miliardu, zbrojárskym lobistom a korumpovať médiá, kupovaním očkovacej reklamy. Pomôcť ľuďom, ktorým ničia životy ale nevie a navyše poslanci koalície opäť nepodporili ich zmysluplný návrh zákona.

Mazurek koalícii: Hanebne ste zneužili vraždu dvoch mladých ľudí, aby ste prevzali moc a dnes devastujete Slovensko (VIDEO)
Poslanci v našom parlamente si pri rozpravách a faktických pripomienkach navzájom vykričia naozaj hocičo. Na svetlo vyťahujú aj také veci, ktoré nikoho na Slovensku nezaujímajú. Podľa niektorých z nich sú ale práve toto problémy, ktoré ľudí trápia... Čítať ďalej
24 | 09 | 2021 | Jozef Uhlarik

Teraz dajú dve miliardy na zbrojenie, miliardu na testovanie a milióny na lotériu

„Je potrebné skonštatovať, že keď mala vláda vedomosť o tom, že banky v roku 2019 dosiahli čistý zisk vyše 680 miliónov eur, a aj napriek tomu tu bol pán Heger, ešte ako minister financií, a hovoril, že prináša dobré správy, že prináša záchranu ekonomiky. A priniesol 2% zrušenie bankového odvodu, ktorý im len v tom roku 2020 poskytol zvýšenie čistého zisku o viac ako 300 miliónov eur,“ hovorí Mazurek v úvode zostrihu videa zo svojej faktickej poznámky v parlamente.

„A každý rok o viac ako 300 miliónov poskytol bankám. To sú peniaze, ktoré banky reálne nepotrebovali, pretože dosahovali gigantické príjmy, zdierali ľudí, zvyšovali poplatky. Jednoducho mali to nastavené tak, že neexistovala možnosť aby prerobili či boli v strate, ale aj napriek tomu im táto vláda doslova luxusne pomohla,“ kritizuje ďalej Mazurek.



„Dnes by sa im tieto peniaze mohli hodiť. Mohli si účelovo zmeniť zákon úplne jednoducho tak, aby príjmy z tohto 2% odvodu mohli použiť do štátneho rozpočtu na čokoľvek, čo sa týka pomoci občanom Slovenska. Napríklad na liečbu pacientov, na rekonštrukciu nemocníc, na odškodnenie postihnutých podnikateľov ich vlastnými opatreniami, a bolo by to.
Dali tým, ktorí sa už nevedia dostať do kože

Ale nie, oni to dali tým, ktorí sa už nevedia dostať do kože. Tým, ktorí si potrebujú kupovať nové jachty v Karibiku a tým, ktorí majú úplne iné problémy než bežný pracujúci občan,“ konštatuje poslanec za hnutie Republika a dodáva: A teraz dajú dve miliardy eur na zbrojenie, miliardu eur na testovanie, 200 miliónov na očkovaciu lotériu, a keď príde na rad ten obyčajný slušný pracujúci človek, no tak mu povedia – nemáme!“ zakončil svoju faktickú poznámku aj celé video Milan Mazurek.

Mazurek: Je čas zobudiť sa a prestať už snívať. O vírus tu vôbec nejde!
Vakcína proti koronavírusu mala byť zdravie, mala byť dokonca akousi spásou. Nie však ani jedno, ani druhé. Ako prví to začali spoznávať Izraelčania, ktorí sú najzaočkovanejším štátom na celom svete. Lenže... Oni už nepotrebujú dve dávky, ale aj... Čítať ďalej
08 | 09 | 2021 | Jozef Uhlarik