Liberálny minister školstva tentoraz dostal lopatu
27 | 09 | 2021 I Ján Papuga

Napriek daždivému počasiu sa dnes konal protest pred ministerstvom školstva, ktorého cieľom bolo vyjadrenie nesúhlasu proti očkovaniu detí, proti podmieňovaniu povinnej školskej dochádzky rôznymi nelogickými protipandemickými opatreniami a proti nekompetentnému ministrovi Gröhlingovi. Priebeh podujatia zachytil Igor Jurečka.  


Protest zorganizovalo Slovenské hnutie obrody (SHO) z dôvodu silného odporu voči „opichávaniu detí a mládeže experimentálnou vakcínou.“ Výrazná predstaviteľka hnutia, Katarína Boková vyjadrila nepochopenie, čomu všetkému sa minister venuje namiesto toho, aby sa venoval práci v prospech škôl. Namiesto toho chodí „s vášňou“ po školách a angažuje sa v tvrdom presadzovaní očkovania, aj keď nepoznáme dlhodobé účinky vakcín na telá detí a dospievajúcich. Predseda hnutia Róbert Švec zase okrem kritiky ministra školstva zdôraznil hodnotu slobody a vyzval k tomu, aby Slováci neboli ľahostajní.
Lopata ako symbol

Účastníci protestu priniesli ministrovi Gröhlingovi lopatu, ktorá má symbolizovať, že mu prišli „polopate“ vysvetliť svoju nespokojnosť. Má naznačovať aj nekompetentnosť ministra. „Nech sa ide hrať na piesoček,“ vyhlásila K. Boková, ktorá oslovila pracovníkov ministerstva s požiadavkou, aby minister prišiel medzi protestujúcich učiteľov, rodičov a žiakov. Ani pre tento raz sa nikto z úradu neobjavil, čo účastníci protestu zrejme neočakávali.

S lopatami na ministra školstva: Odstúp, kaderník, a našich detí sa nechytaj!
24 | 09 | 2021 | Ján Papuga


Protestujúci mali možnosť prihovoriť sa zhromaždeniu. Hovorili o svojich skúsenostiach a skúsenostiach svojich detí v školách, ktoré sú zviazané epidemickými opatreniami. Najväčším problémom je bránenie voľnému, životodarnému dýchaniu detí. Viacerí rodičia doložili aj iné pohľady na epidemickú situáciu, skúsenosti zo zahraničia a pohľady iných odborníkov, ktorí nesúhlasia s nelogickými opatreniami hlavného hygienika Jána Mikasa.

Aj na základe rozhodnutí, ktoré ohrozujú pobyt detí v školách, SHO požaduje demisiu ministra školstva.