Koaličný spor nevyriešený: Ministerské kreslo zostane Kolíkovej aj Remišovej, pripustil Heger
27 | 09 | 2021 I Diana Zaťková

Na ministerských postoch sa pravdepodobne nič meniť nebude. Vyjadril sa premiér Eduard Heger, ktorý bol hosťom v diskusnej relácii TV Markíza Na telo.



Zostanú na svojich postoch

Predseda vlády Heger v televíznej relácii pripustil, že koaličný spor v prípade prerozdelenia mandátov vo vláde po presune Márie Kolíkovej a ďalších poslancov zo strany Za ľudí do strany SaS môže napokon skončiť tak, že ministerkou zostane aj Kolíková, aj líderka Za ľudí a šéfka ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Veronika Remišová, píše portál ereport.sk.
Núdzový stav zatiaľ nehrozí

Ďalšou témou, ktorú premiér v diskusii neobišiel bol zhoršujúci sa stav tretej vlny pandémie. Heger si myslí, že do konca roka sa Slovensko vyhne núdzovému stavu.

Weis: Ak nenaberieme odvahu, máme ráznym krokom namierené do komunistickej totality
Advokát Peter Weis sa vo svojom najnovšom blogu venuje správe z Číny, ktorá vyhlasuje vojnu kryptomenám. "Podľa ekonomického vizionára Kiyosakiho sa chystá spustenie vlastnej čínskej štátnej kryptomeny a nasledovať bude možno vlastná aj v SŠA,"... Čítať ďalej
26 | 09 | 2021 | Gabriela Fedičová


Vyhnúť sa zavedeniu núdzového stavu chce aj minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský, ktorý však pripúšťa sprísnenie protipandemických opatrení. V diskusnej relácii takisto uviedol, že zatiaľ nie je politická vôľa na zavedenie povinného očkovania, pričom za otázny vidí spôsob jeho vynucovania.

“Nechceme ľudí obmedzovať ani zavádzať núdzový stav. Chceme, aby si uvedomili, že je to na ich rozhodnutí,” zdôraznil Lengvarský.

Generálna prokuratúra je zriadená ústavou a garantovaná. Lipšic je len bývalý trestanec
Šéf opozičného Smeru-SD Robert Fico tvrdí, že existencia paragrafu 363 Trestného poriadku (TP) má oporu v ústave. Vyplýva to z jeho vyjadrenia v nedeľnej diskusnej relácii RTVS O 5 minút 12. Čítať ďalej
26 | 09 | 2021 | Imrich Kovačič / TASR