Británia potrebuje tisíce vodičov, poslanec navrhuje využiť Afgáncov a dať im do rúk nákladné autá
27 | 09 | 2021 I Diana Zaťková

Vláda Borisa Johnsona plánuje naplniť dopyt po vízach pre 5 tisíc zahraničných vodičov, napriek tomu, že kvôli koronavírusovým blokádam bolo mnoho Britov bez práce. Vysoký predstaviteľ konzervatívcov navrhuje využiť Afgáncov, píše portál Breitbart.



Panika na čerpačkách

Nedostatok vodičov viedol k nedostatku na čerpacích staniciach a k panike, ale namiesto toho, aby tlačil na zamestnávateľov, aby zvyšovali platy a zaviedli školiace programy pre nezamestnaných Britov, britská vládna konzervatívna strana sa snaží priniesť viac zahraničných pracovníkov.


Podľa BBC budú dočasné víza udelené približne 5 000 zahraničným vodičom. Predovšetkým, ale nie výlučne z Európskej únie, pričom ďalšie podrobnosti o programe sa očakávajú v nedeľu.



Nápaditá idea

Tobias Ellwood, poslanec parlamentu za Johnsonovu stranu a bývalý minister obrany, medzitým v komentároch verejnoprávneho vysielateľa navrhol „nápaditú ideu“ na doplnenie vodičov. "Mohli by sme rekvalifikovať stovky afganských utečencov. Mnohí z nich sú tu, vo svojich vlastných krajinách jazdili na oveľa väčších nákladných automobiloch," povedal.


Prečo by sa nemal klásť dôraz na školenie britských občanov - a obzvlášť britských mladých ľudí - nebolo vysvetlené.


Rodičia sú zdesení: Migranti nám obťažujú 12-ročné dcéry a nakrúcajú si ich na telesnej výchove!
Rodičia v meste Wigan v Anglicku sú zdesení. Migranti ubytovaní v miestnom hoteli sú obvinení z toho, že brázdia komunitu a obťažujú neplnoleté dievčatá. Dokonca si ich filmujú, informuje Breitbart. Čítať ďalej
26 | 09 | 2021 | Diana Zaťková

Nákladiak ako zbraň

Bez rizika by nebola ani takáto schéma. Migranti v minulosti totiž využívali nákladné autá pri niektorých z najsmrteľnejších radikálnych islamských teroristických útokoch v Európe vrátane násilného útoku na davy pri príležitosti Dňa dobytia Bastily v Nice. Zahynulo pri ňom 86 osôb a 434 bolo zranených. Útok na trh v Berlíne si vyžiadal 12 obetí a 56 bolo zranených.


Správy už naznačujú, že niektorí z Afgáncov, ktorí boli nedávno letecky prepravení do Británie, môžu mať diskutabilný charakter. A to aj napriek tomu, že sa vláda snaží udržať verejnosť v nevedomosti.


Svet je neprijateľne blízko k zničeniu jadrovými zbraňami
Ľudstvo je až príliš blízko vyhladeniu jadrovými zbraňami, napísal v nedeľu na Twitteri generálny tajomník OSN António Guterres. Čítať ďalej
26 | 09 | 2021 | Imrich Kovačič / TASR

S falošnými pasmi

Zistilo sa, že jeden evakuovaný bol predtým na britskom zozname „no-fly“, zatiaľ čo iného, bývalého člena komanda špeciálnych síl, zadržala polícia po útoku na hotel, v ktorom býval.

O niektorých je známe, že prišli s falšovanými alebo žiadnymi dokladmi, a bývalí tlmočníci potrebujú bezpečnosť kvôli prítomnosti „sympatizantov Talibanu“ medzi svojimi druhmi.

Rusko, USA, Čína a Pakistan pracujú na tom, aby Taliban plnil sľuby, prezradil Lavrov
Spojené štáty, Čína, Rusko a Pakistan spoločne pracujú na tom, aby zaistili, že noví vládcovia z hnutia Taliban v Afganistane budú dodržiavať svoje sľuby, predovšetkým pri zostavovaní skutočne reprezentatívnej vlády a pri zabraňovaní šírenia... Čítať ďalej
26 | 09 | 2021 | Imrich Kovačič / TASR