Neuveriteľné: Mazák hrubo manipuloval s vyjadrením vedúcej odboru na Generálnej prokuratúre, tvrdí Laššáková
26 | 09 | 2021 I Jozef Uhlarik

Paragraf 363 Trestného zákona stále zamestnáva našich politikov, ale aj sudcov či rozličných právnikov. A najnovšie sa dostali do istého „sporu“ dvaja z nich - skúsená právnička Judita Laššáková a predseda súdnej rady Ján Mazák.


Zobudili spiacu princeznú? Otázka za 100 bodov, pretože doteraz sa o paragrafe 636 Trestného zákona na verejnosti viac nevedelo ako vedelo. Pandorinu skrinku s ním otvoril až generálny prokurátor Maroš Žilinka. Skúsená právnička Judita Laššáková sa v statuse vracia k tomu, čo „vyviedol“ predseda súdnej rady Ján Mazák, ktorý, podľa nej, namazal Žilinkovi schody. A to obyčajnou - manipuláciou!
Ja len..., aby sa neskôr niekto nečudoval

„Tak si to ujasnime,“ začína svoj status Laššáková, ktorá vzápätí dodáva: Predseda súdnej rady Mazák sa niečo spýta vedúcej oddelenia násilnej a všeobecnej kriminality trestného odboru Generálnej prokuratúry Barbory Hubertovej, ona povie „neviem sa k tomu vyjadriť“ a Mazák vzápätí zaplaví médiá týmto vyhlásením: „Nikdy sa takáto aplikácia paragrafu 363 neobjavila a potvrdila to aj zástupkyňa generálnej prokuratúry na stretnutí pracovnej skupiny na obnovu dôvery v právny štát.“



„Na Mazákovu hrubú manipuláciu musela Hubertová reagovať tlačovou správou, aby nepravdivé vyjadrenia šéfa Súdnej rady dementovala. Určite sa jej to aj podarí, všakáno?! Každý bude veriť jej a nie Mazákovi! Alebo sa mýlim...?“ pýta sa Laššáková, ktorá posiela iba jedna otázka na pána Mazáka: „Ste si vedomý toho, že prekrúcanie slov ŽENY sa v takomto prípade môže vnímať aj ako pokus spochybniť jej profesionalitu, a takéto iniciatívy mužov proti ženám sa berú v EÚ veľmi vážne? Ja len..., aby sa neskôr niekto nečudoval,“ varuje právnička predsedu našej súdnej rady. „Keď už nezaberajú rozumné argumenty, je možné siahnuť aj k tým, aké na Slovensku podporuje aj Zuzana Čaputová, funkciu ktorej chce po budúcich voľbách hlavy štátu pán Mazák podľa kuloárnych rečí získať pre seba...,“ píše na záver Judita Laššáková.

Laššáková skritizovala politikov. „Tento cirkus v parlamente platíme z daní,“ pridali sa nahnevaní ľudia
Parlamentný cirkus včera opäť ukázal zábavné predstavenie našich politikov, ktorí si vôbec nič nedarovali. Bol to znovu jasný dôkaz toho, že im vlastne vôbec nejde o občana, ale o samých seba a ich egá. Čítať ďalej
24 | 09 | 2021 | Jozef Uhlarik